Harry Kane lenne a Bayern München szenvedésének az okozója?

Saját elveit is áthágva mintegy százmillió eurót fizetett a Bayern München Harry Kane megszerzéséért a Tottenhamnek, az angol csatár pedig 29 tétmeccsen 28 gólt számlál az idényben. Mégis úgy áll a helyzet, hogy a Bayern akár trófea nélkül is maradhat a szezon végére, ami Kane karrierjében megszokott állapot – a Bayernnél kevésbé.

2024. 02. 15. 7:36
Bayern Munich - 1. FC Heidenheim
Bayern Munich-1. FC Heidenheim Fotó: SVEN HOPPE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor elfogadta a Bayern München ajánlatát, az volt a legerősebb érve, hogy végre trófeákat akar szerezni. Merthogy a világ egyik legjobb csatára harmincéves korára még egyetlen klubtrófeát sem emelhetett a magasba, a Tottenham játékosaként erre nem is volt mindig reális esélye. A Bayern színeiben nem tűnt nagy vállalásnak a győzelem, hiszen a bajorok 2013 óta mindig megnyerték legalább a Bundesligát.

Harry Kane Bayern München
Harry Kane még sosem szerzett klubtrófeát (Forrás: X/FC Bayern München)

Most viszont a bajnokságban öt pont a hátrány az éllovas Bayer Leverkusen mögött, a Német Kupából már kiesett a csapat, a német Szuperkupát pedig Kane debütáló meccsén vesztette el 3-0-ra a Lipcse ellen. Erre jött a szerdai pofon: a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén a Bayern 1-0-ra kikapott a Lazio otthonában. Jelen állás szerint tehát Kane könnyen trófea nélkül maradhat az első bayernes idényében is.

– Az első félidőben jól kezdtünk, tiszta helyzeteink voltak, nekem is. Az ilyen meccseken ezek komoly esélyek, meghatározó pillanatok. A második félidő csalódás volt – értékelt a Lazio elleni vereség után Kane. – Vissza kell találnunk a régi önmagunkhoz, versenyben vagyunk a bajnoki címért és ez a párharc sem lefutott, tovább kell küzdenünk. Nehéz időszakban vagyunk, ilyenkor küzdeni kell, hogy meg tudjuk változtatni a dolgok menetét, de komoly célokért küzdünk, nagy meccsek várnak még ránk. Még nem estünk ki, és soha nem is fogjuk feladni.

 

Kane vagy Coman sorozata biztosan véget ér

Idénybeli 28 gólja ellenére Kane is a kritikák középpontjában áll már, mert pont a legfontosabb meccseken maradt gólképtelen, így a Leverkusen ellen 3-0-ra elvesztett bajnoki rangadón és most a Lazio ellen is gyenge teljesítményt nyújtott.

Kane átka Münchenben is lecsaphat, a harmincéves csatár még sosem szerzett klubtrófeát. Ugyanakkor a Bayern keretében a jelenleg sérült Kingsley Coman is ott van, akinek meg még soha nem volt olyan idénye a pályafutása alatt, amelyben legalább egy trófeát ne szerzett volna meg a csapatával. Valamelyikük sorozata biztosan véget ér, kérdés, hogy melyiküké.

Borítókép: Harry Kane első németországi idénye kudarcba fulladhat (Fotó: Sven Hoppe)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.