Xavi: Könyörgöm, csak hagyjanak minket tisztességesen versenyezni!

Megszakadt Robert Lewandowski öt bajnoki óta tartó gól nélküli sorozata, a lengyel találata is kellett hozzá, hogy a Barcelona 3-1-re legyőzte az Alavést a La Liga 23. fordulójában szombaton. Xavi vezetőedző ugyanakkor bosszankodott, a csapatát sújtó kiállítás után arról beszélt, hogy a játékvezetők büntetik őket a Barca vesztegetési botránya miatt.

2024. 02. 04. 10:17
LaLiga - FC Barcelona vs. CA Osasuna
epa11116412 Barcelona's head coach, Xavi Hernandez, reacts during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and CA Osasuna in Barcelona, Catalonia, Spain, 31 January 2024. EPA/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól kezdte az Alavés elleni meccset a Barcelona, az első nagyobb helyzetet a 22. percben gólra váltotta. Ezzel a lengyel csatár lezárta az öt bajnoki óta tartó gól nélküli sorozatát, a jó alaphang megadása után pedig könnyed, 3-1-es sikert aratott Xavi csapata.

LaLiga - Deportivo Alaves vs FC Barcelona
Robert Lewandowski gólja alapozta meg a Barcelona győzelmét (Fotó: Adrian Ruiz Hierro)

A Barcelona vezetőedzője mégis bosszankodott a meccs után, hiszen a gólt is szerző Vitor Roquét a becserélése után 13 perccel kiállították a második sárgával. Xavi szerint ennek is köze van az úgynevezett Negreira-ügyhöz.

– Úgy érzem, a Negreira-ügy miatt fizetünk. Könyörgöm, csak hagyjanak minket tisztességesen versenyezni – fakadt ki a katalánok az idény végén távozó vezetőedzője.

Mi van Xavi szavai háttérében?

Tavaly februárban derült ki, hogy a Barcelona elnökei 2001 és 2018 között pénzt utaltak át a katalán bírói testület alelnöke, José María Enríquez Negreira egyik cégének. Amikor ez a nyilvánosság tudomására jutott, a gránátvörös-kékek azzal védekeztek, hogy tanácsadásért fizettek hét-nyolc millió eurót a vállalatnak. Az ügyben vizsgálatot indítottak, és a Barcelonának a bíróság előtt kell védekeznie.

A Barcelona 50 ponttal jelenleg a harmadik helyen áll a La Ligában a Real Madrid és a Girona mögött.

Borítókép: Xavi kemény szavakkal fogalmazott (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.