Egy 16 és egy 17 éves volt a Barcelona sikerkovácsa, Xavi el van ájulva tőlük

Győzött a Barcelona a La Liga 28. fordulójának péntek esti nyitómeccsén, a Mallorca otthonában aratott szűk, 1-0-s siker Lamine Yamal gyönyörű góljával jött össze. A mindössze 16 éves csodatini mellett a védelemben a 17 éves Pau Cubarsi is kiválóan teljesített, a Barcelona vezetőedzője, Xavi le volt nyűgözve miattuk.

2024. 03. 09. 9:35
LaLiga  - FC Barcelona vs RCD Mallorca
epa11208018 FC Barcelona's Lamine Yamal (L) and teammate Pau Cubarsi react during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and RCD Mallorca in Barcelona, Spain, 08 March 2024. EPA/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Könnyebb is lehetett volna a Barcelona győzelme, hiszen a Mallorca elleni meccs első félidejében tizenegyeshez jutott Xavi csapata, ám kihagyta azt. Ráadásul dupla csapás érte a Barcát, mert a büntetőt kiharcoló Raphinhát később le kellett cserélni, miután az ominózus esetben megtaposták a lábát.

LaLiga  - FC Barcelona vs RCD Mallorca
A 16 éves Lamine Yamal ünnepli a Barcelona győztes gólját a Mallorca ellen. Fotó: EPA/Alejandro Garcia

Sokáig így 0-0 volt az állás, a második félidőre azonban beállt aki gólpasszt adott a 73. percben. A főszereplő azonban Lamine Yamal volt, aki gyönyörű mozdulattal tekert a Mallorca kapujába.

A mindössze 16 éves támadó, Yamal 37 meccsen már az ötödik gólját érte el a Barcelona felnőtt csapatában, tavaly írtunk róla bővebben, amikor a spanyol válogatottban is betalált, s ezzel a nemzeti csapat történetének legfiatalabb gólszerzője lett.

Xavi dicsérte a Barcelona két fiatal tehetségét

A Mallorca ellen a meccs másik hőse a 17 éves középhátvéd, Pau Cubarsi volt, aki még csak a kilencedik La Liga-meccsén lépett pályára, és hibátlan teljesítményt nyújtott.

– Cubarsi intelligens, tudja, mikor kell kockázatot vállalni és mikor nem – nyilatkozta a Xavi a meccs után. – Egyetlen párharcot sem vesztett el fizikailag erősebb játékosok ellen. Ő és Lamine Yamal is látványos teljesítményt nyújtottak. Lamine a góljával, Cubarsi pedig a higgadtságával egyáltalán nem úgy nézett ki a pályán, mint egy 17 éves.

A saját nevelésű katalán védő a Napoli ellen akár a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhat, Cubarsi a nyolcaddöntő első felvonásán, az idegenbeli 1-1-en még csak a kispadig jutott. A Barcelona jelenleg 61 ponttal a második helyen áll a La Ligában, ám szombaton az Osasunát fogadó Girona győzelme esetén visszaelőzheti. Az éllovas Real Madrid előnye öt pont, a királyi gárda vasárnap a Celta Vigót látja vendégül.

Borítókép: Lamine Yamal és Pau Cubarsi voltak a Barcelona sikerkovácsai (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.