Meghökkentő nyilatkozat az NB I-ben: A Fradi edzője sem köpheti le a játékvezetőt

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője arról beszélt csapata Újpest elleni péntek esti veresége előtt, hogy még Dejan Sztankovics, a Fradi edzője sem köpheti le a játékvezetőt. De a meccs után arra a kérdésre, hogy szerinte történt-e ilyen, már visszavonulót fújt.

2024. 03. 09. 8:34
HORNYÁK Zsolt
Debrecen, 2024. február 24. Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia FC vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Debreceni VSC - Puskás Akadémia FC mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. február 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest 2-0-ra legyőzte idegenben a Puskás Akadémiát a labdarúgó NB I 24. fordulójának nyitómeccsén, akit érdekel, hogy mi történt a találkozón, az itt elolvashatja, de a mérkőzés kapcsán készült edzői nyilatkozatok legerősebb mondatai nem is magáról a meccsről szóltak. Hornyák Zsolt, a Puskás edzője meg akarta magyarázni az eltiltásokkal sújtott kollégái viselkedését, de alaposan belebonyolódott a mondanivalójába, így a Fradi edzőjét, Dejan Sztankovicsot név szerint is említette.

STANKOVIC, Dejan; KARAKÓ Ferenc
A Fradi edzője, Dejan Sztankovics valóban dühöngött, de köpésről eddig nem volt szó. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Köpött a Fradi edzője?

– Nem fogom pártolni a kollégáimat, de az emóció megvan a kispadon – magyarázta Hornyák még a meccs előtt, akinek a nyilatkozata aztán meghökkentő fordulatot vett. – A saját problémám, ha nem kontrollálom az érzelmeim, én is sokszor mondok olyan dolgokat, amiket nem gondolok komolyan. Edzőként mi vagyunk a legnagyobb nyomás alatt, de ez nem jelenti azt, hogy Sztankovics szembeköpheti a bírót.

A nyilatkozat előzménye, hogy a Puskás ellen nyerő Újpest edzője, Mészöly Géza leülhetett a kispadra a meccsen, miután az MLSZ fellebbviteli bizottsága a találkozó előtt enyhítette az eredetileg egy plusz két hónapra szóló eltiltását, amit azért kapott, mert egy nyilatkozatában rasszista megnyilvánulást tett a saját játékosára, Franklin Saserére. Ez volt a téma alapja, amit Hornyák kiegészített Sztankovics esetével: a Fradi edzője a Debrecen elleni kupameccsen kapott dührohamot, ki is állította a játékvezető, akit gúnyosan megtapsolt, ezért két meccses eltiltást kapott a kupában.

Hornyák: Sok indulatot magamban kell tartanom

Az M4 Sport a találkozó után megkérdezte Hornyákot arról, hogy valóban úgy látta-e, hogy Sztankovics leköpte a játékvezetőt az ominózus esetben, de ekkor a Puskás trénere visszavonulót fújt ekképpen:

– Én megkérném, hogy foglalkozzunk a mai mérkőzéssel, és én ezzel nem szerettem volna azelőtt sem foglalkozni, meg utána se, nem vagyok hajlandó erről most sem nyilatkozni, beszéljünk arról inkább, hogy miért kaptunk két gólt, ez tartozik a mai mérkőzéshez.

Hornyák továbbá elmondta, hogy bele tudja élni magát edzőtársai helyzetébe, mert nagy a nyomás rajtuk, ezt viszont nekik kell megoldaniuk. – Ha egy flash nyilatkozat van a mérkőzést követően, nekem is sokszor magamban kell tartanom azokat az indulatokat, amiket szívesen elmondanék a tévében is – mondta Hornyák.

És a jelek szerint sok olyat is elmond ilyenkor, amit egyébként nem akar.

Borítókép: Hornyák Zsolt újabb érdekes nyilatkozatot adott (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.