Gulácsi hibázott, emiatt lemarad a Real elleni meccsről?

Fontos mérkőzés vár szerdán az RB Leipzigre, a német gárda a rekordbajnok Real Madriddal találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Kérdés, hogy ki áll majd a Lipcse kapujában, miután Gulácsi Péter csapata hétvégi meccsén hibázott.

2024. 03. 05. 10:13
RB Leipzig - Real Madrid Gulácsi Péter
13 February 2024, Saxony, Leipzig: Soccer, Champions League, RB Leipzig - Real Madrid, knockout round, round of 16, first leg, at the Red Bull Arena. Leipzig goalkeeper Peter Gulacsi. Photo: Robert Michael/dpa (Photo by ROBERT MICHAEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RB Leipzig könnyen ráfázhatott volna, hogy Maximilian Wittek védhető szabadrúgásából már a 7. percben hátrányba került a Bochum otthonában, de társai a hibázó „segítségére siettek”, és néggyel válaszoltak a házigazda vezető góljára. A Lipcse így elhozta a három pontot az éppen a vonal felett tartózkodó csapat otthonából, és a 4-1-es győzelmen felbuzdulva készülhetett a legközelebbi erőfelmérőre, a szerdai, Real Madrid elleni (21.00, tv: M4 Sport) mérkőzésre.

Gulácsiék 1-0-s hátrányból várják a Real elleni párharc második felvonását
Gulácsiék 1-0-s hátrányból várják a Real elleni párharc második felvonását (Fotó: AFP/Odd Andersen)

Az első találkozót hazai pályán 1-0-ra veszítette el a német csapat a nyolcaddöntőben, így embert próbáló feladat vár rá, ha tovább szeretne jutni a Bajnokok Ligájában. Ehhez a csapat minden tagjának a legjobbját kell nyújtania. Gulácsi hibája okán felmerült, hogy a kapuban ki kap erre lehetőséget.

 

Gulácsi vagy Blaswich – ez itt a kérdés 

Mint ismert, a magyar válogatott futballista térdsérülése miatt közel egy évet hagyott ki, és a felépülése után sem kapott sok játékpercet, mivel Janis Blaswich sokáig remekelt a Leipzig kapujában. Amikor viszont Gulácsi már leülhetett a kispadra, a német egyre többször bakizott. Most pedig a Lipcse sorsdöntő meccse előtt a kapuba visszakerülő magyar játékos ingott meg, de Marco Rose bizalma emiatt nem ingott meg benne:

– Pete pofi, Pete kapus. Természetesen őt is bosszantja. Nem hülye, tudja, hogy talán védhette volna a lövést. De nincs szemrehányás!

– idézi a Lipcse vezetőedzőjét a Metropol. – Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, két remek kapusunk van. Néha nem könnyű kezelni ezt a szituációt, de hiszem, hogy egész jól megoldjuk, őszintén és nyíltan.

Egy lipcsei portál szerint egy új játékos érkezése zárhatja le végleg a kapuskérdést a csapatnál. Az RB Live azt írja, a Genk 22 éves hálóőre, Maarten Vandevoordt a nyáron csatlakozhat a Leipzighez.

Íme az ominózus Wittek-gól:

Borítókép: Gulácsi Péter a Real Madrid elleni mérkőzésen (Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Robert Michael)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.