Rummenigge visszasírja Guardiolát a Bayern kispadjára

Karl-Heinz Rummenigge tisztán látja, hogy milyen vezetőedzőre van szüksége a Bayern Münchennek. Kérdés, hogy sikerül-e megtalálni a megfelelő szakembert, hiszen a klub igazgatótanácsának korábbi elnöke a következő Jupp Heynckest vagy Pep Guardiolát keresi.

2024. 03. 05. 9:05
Manchester City's coach Pep Guardiola looks on during the international friendly match between Bayern Munich of Germany and Manchester City of England at the National Stadium in Tokyo on July 26, 2023. (Photo by Kazuhiro NOGI / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó esetben a Bayern München vezetőségének még van néhány hónapja arra, hogy megtalálja a csapat következő vezetőedzőjét. A német rekordbajnok az idény végén elköszön Thomas Tucheltől, akinek eredetileg 2025 nyaráig szólt volna a szerződése, de a csapnivaló eredmények miatt hamarabb mennie kell. Ez a hamarabb akár még ma este is lehet, ha a Bayern a Lazióval szemben kiesik a Bajnokok Ligájából (21.00, tv: M4 Sport).

FC Bayern Munich Champions Party - DFB Cup Final 2016 Rummenigge Guardiola
Rummenigge (balra) és Guardiola jól kijöttek egymással (Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Alexander Hassenstein)

Így még sürgetőbb lenne a kérdés, hogy ki vegye át az irányítást, bár ez esetben a müncheniek vélhetően átmeneti megoldást választanának, és a szezon végén csatlakozna a csapathoz a fő kiszemelt. Az ő megtalálása mindenesetre nem egyszerű feladat Karl-Heinz Rummenigge szerint.

– Egy olyan edzőt kell találnunk, aki ugyanazzal az elhivatottsággal végzi a munkáját, mint Jupp Heynckes és Pep Guardiola. Ők ketten a mérce, szóval nehéz lesz hasonló embert találni – magyarázta a Bayern München felügyelőbizottságának tagja a TOMorrow Business & Style podcastben.

 

Rummenigge és Guardiola közös borozgatásai

Rummenigge jól ismeri mindkét szakembert, hiszen 2002-től 2021 júliusáig az igazgatótanács elnökeke volt a bajor klubnál. Heynckes ebben az időszakban 150 mérkőzés erejéig volt a Bayern München vezetőedzője, Pep Guardiola pedig 2013 és 2016 között irányította a csapatot.

– Peppel nem csak a futball kötött össze minket, szinte minden héten együtt vacsoráztunk. Megittunk egy üveg vörösbort, Istenről és a világról beszélgettünk. Teljes mértékben megbíztunk egymásban.

 

Rummenigge reméli, hogy a következő edző megbízatása hosszabb időre szól majd, hiszen az utolsó két tréner, Julian Nagelsmann-nak és Thomas Tuchelnek kevesebb mint két év jutott csak a kispadon. – Túl gyakoriak a változások a klubnál. Kritikusnak kell lennünk és elismernünk, hogy az edző és a csapat között nincs meg az összhang – tette hozzá Tuchelről.

A müncheniek fő jelöltjeként a kispadra a klub egykori játékosát, a Bayer Leverkusennel szárnyaló Xabi Alonsót emlegetik, akit azonban a Liverpool is szívesen látna Jürgen Klopp utódjaként. Néhány hónapon belül megtudjuk, hogy valamelyik klub sikerrel járt-e.

Az Origo legfrissebb podcastjában is a Bayern München volt a téma:

Borítókép: Pep Guardiola (Fotó: AFP/Kazuhiro Nogi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.