A Bayern München nyolc gólt lőtt, de a bíró volt az igazi hős + videó

Kiütéses győzelmet ünnepelhetett szombaton a Bayern München. A bajorok 8-1-re nyertek a Mainz ellen, Harry Kane negyedik mesterhármasát jegyezte az idényben. A bajnoki cím azonban így is távolinak tűnik, a Bayern München hátránya hét pont a Leverkusen mögött. Igaz, tavaly is volt, amikor reménytelennek tűnt a Bayern helyzete, aztán éppen a Mainz segített a müncheni csapaton.

2024. 03. 09. 17:58
Kane Goretzka Laimer Guerreiro Musiala Bayern München
Fotó: X/FC Bayern München
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon ritka, hogy egy futballcsapat nyolc gólt lő, ehhez képest a Bayern München szombaton már másodszor volt képes erre az idényben. Ősszel a Darmstadt (8-0), ezúttal a Mainz (8-1) volt az áldozat. mindkét meccsen három gólig jutott, a Mainz kiütése során a Bayern München angol támadója lett az első futballista, aki első Bundesliga-idényében négy mesterhármast is szerzett. Az igazi zsenialitást azonban nem a góloknál, hanem a Musialának adott gólpassznál mutatta be.

Harry Kane Bayern München Mainz 8-1 Bundesliga
Harry Kane harminc gólnál jár a Bundesliga-idényben, a Mainz ellen ismét mesterhármast szerzett (Forrás: X/FC Bayern München)

A Bayern München szurkolóinak szombaton volt okuk az örömre, ha viszont a teljes szezont nézzük, lehet, hogy nem sokra mennek a bajorok a kiscsapatok elleni gólgálákkal. A müncheniek hátránya hét pont a Bayer Leverkusen mögött, ráadásul utóbbi csak vasárnap játssza le huszonötödik fordulós találkozóját.

A Bayern a 2012/13-as idénnyel kezdve egymás után tizenegyszer lett német bajnok, igaz, tavaly ehhez az utolsó fordulóban az addigi éllovas Borussia Dortmund bukása is kellett. A sárga-feketék éppen a Mainz ellen veszítettek pontot, amelyet most a Bayern egy komoly zakóval lökött a másodosztály felé.

A Bayern-gólzápor ellenére a mérkőzés igazi hőse Patrick Ittrich játékvezető volt. A Mainz játékosa, Josuha Guilavogui összeesett a pályán, miután saját csapattársával ütközött, s a bíró volt az, aki gyorsan reagált, s a játékos hátracsúszott nyelvét kiszedte, hogy Guilavogui levegőhöz jusson. A futballista már jobban van, bár az agyrázkódás gyanúja fenn áll.

A Bayern mellett Gulácsi és Orbán csapata is nyert

A sereghajtó Darmstadt a hasonló kiütést megúszta, de szintén pont nélkül maradt a fordulóban, Lipcsében kapott ki 2-0-ra. Az RB Leipzig színeiben és is végigjátszotta a meccset, igaz, ezúttal egyiküknek sem jutott főszerep, ellentétben a hétközi Bajnokok Ligája-találkozóval.

Borítókép: A Bayern München nyolc gólt ünnepelhetett a Mainz ellen (Forrás: X/FC Bayern München)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.