Imre Bence szenzációs játéka az Eb-n most kamatozik: elviszi egy BL-győztes

A januári férfikézilabda Európa-bajnokságon ötödik helyen végzett válogatottunk egyik legjobbja a 21 éves Imre Bence volt, és a remek teljesítménye felkeltette a négyszeres BL-győztes THW Kiel figyelmét is. S immár az is biztos, hogy az olimpiai ezüstérmes kézilabdázó Kökény Bea és az olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó Imre Géza fia a nyártól a német sztárcsapatban folytatja a pályafutását.

2024. 03. 05. 16:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jobbszélső poszton szereplő Imre Bence tagja volt a 2023-as junior-világbajnokságon ezüstérmes magyar válogatottnak, nagy tehetség, és ezt a januári felnőtt Eb-n is igazolta. Az sem lett volna meglepetés, hogy az kontinenstorna All Star-csapatába is beválasztják. Az Eb-n az első 18 lövéséből 18 gól született, s több labdaszerzése is volt visszafutásból. A játékos már tavaly nyáron is beszélt arról, hogy szeretné külföldön megméretni magát, és ez össze is jön a jelenleg még a Ferencváros alkalmazásában álló játékosnak. A sportágon belül már beszélték, hogy a Kiel érdeklődik utána, és ma kiderült, hogy ez már több mint érdeklődés, a nyártól már a német együttest erősíti.

Imre Benc; MACKOVSEK, Borut
Imre Bence az Eb-n a szlovének ellen. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Imre Bence érkezését megerősítette a Kiel

– Amint minden részletben megegyeztünk és hivatalosan is aláírtuk a papírokat, nyilvánosságra hozzuk Imre Bence szerződtetését – nyilatkozta a Sportalnak Szilágyi Viktor, a Kiel magyar származású ügyvezetője.

Az északnémet csapat négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját – legutóbb 2020-ban –, négyszer az EHF-kupát és 21-szeres német bajnok.

Az Eb-n Imre Bence a horvátok ellen mind a hét lövéséből gólt szerzett, ez az EHF-nél is sztori volt:

Borítókép: A januári Eb-n Imre Bence és a francia Dylan Nahi a kölni Lanxess Arénában (Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt)

 


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.