Itthon a Fradi, Márton Gréta repülne tovább az álmok útján

A Brest Bretagne elleni diadal után hétfő délben érkezett haza az FTC női kézilabdacsapata Franciaországból. Márton Gréta, a zöld-fehérek válogatott balszélsője szerint az volt a győzelem titka, hogy a Fradi ráerőltette az akaratát a francia együttesre. Márton Gréta tudja, hogy az Esbjerg ellen is nehéz feladat vár rájuk, de amondó, két mérkőzés választja el őket a tavalyi csodától, a négyes döntőbe jutástól.

2024. 03. 25. 16:28
Márton Gréta, FTC, Brest Bretagne, ESbjerg, Bajnokok Ligája
Márton Gréta és a Ferencváros nagy dobásra készül a Brest elleni visszavágón. Fotó: Nagy Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A csapatból többen is világklasszis szinten játszottak – a dán vezetőedző, Allan Heine nagy szavakat használt, mégis egyszerűen fogalmazta meg, az FTC női kézilabdacsapata ötgólos (31-26) győzelmének a titkát a Brest Bretagne otthonában, aminek köszönhetően a magyar csapat bejutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. Vitán felül áll, hogy a tízgólos Malestein és a 16 lövést hárító Janurik Kinga volt a két kulcsszereplő, Márton Gréta, a Fradi és a válogatott balszélsője is a kapus teljesítményét emelte ki.

FTC, női kézilabda, Bajnokok Ligája, Márton Gréta, Esbjerg, Bres Bretagne
Így ünnepeltek a fradisták Brestben Fotó: Eurohandball.com

– Azt beszéltük meg a mérkőzés előtt, hogy megpróbáljuk ráerőltetni az akaratunkat az ellenfélre, és szerintem ez az első pillanattól kezdve sikerült. Mindenki nagyon gólra törően játszott és a védekezésünk is kifejezetten erős volt, azaz jól működött. Jól tudtuk hatástalanítani az átlövőiket, illetve Janurik Kinga végig nagyon magabiztosan védett – mondta az érdeklődésünkre a hazaérkezés után Ferihegyen Márton Gréta.

Kétszer is visszavágott az Esbjerg

A négy közé jutásért az Esbjerg lesz a Fradi ellenfele. Ki ne emlékezne rá, hogy az FTC tavaly Emily Bölk utolsó pillanatban szerzett találatával nyert 30-29-re a dán csapat ellen a budapesti Final Fourban, az elődöntőben.

A két együttes ebben az idényben a csoportkörben kétszer is találkozott egymással, ősszel az északiak hazai pályán 27-23-as sikert arattak, majd januárban Érden is nyertek 33-28-ra. Márton Gréta bízik benne, a negyeddöntőben ismét sikerülhet a bravúr.

Márton Gréta ígéri, felkészülnek az Esbjergből is

– Még két mérkőzés van hátra, és csak utána teljesülhet az igazi álom, ami tavaly már sikerült, nagyon izgatottak vagyunk. Tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz a dán Esbjerg ellen, ugyanis játszottunk már ebben a szezonban ellenük, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy újra csodát tehessünk. Biztosan teljesen más összecsapás lesz, mint az eddigiek, nagyon fel fognak ránk készülni. Mi is így teszünk majd, és megpróbálunk mindent bevetni annak érdekében, hogy újra ott lehessünk Budapesten a Final Fourban.

Íme, a teljes beszélgetés Márton Grétával.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.