Real: Tchouaméni is ápolásra szorul Diakhaby sérülése miatt

Kevesen gondolták volna néhány napja, hogy a Real Madrid–RB Leipzig Bajnokok Ligája-visszavágót a Valencia egyik hátvédjének sorsa is befolyásolja. Aurélien Tchouaméni vétlenül bár, de súlyos sérülést okozott Mouctar Diakhabynak, ami lelkileg a Real Madrid alapemberét is megviselte, emiatt kérdéses a középpályás játéka. Ezzel együtt óriási bravúr lenne, ha a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig az egygólos hátrányát ledolgozva a Real Madrid otthonában kiharcolná a továbbjutást a legjobb nyolc közé. Gulácsinak személy szerint a maga harcát is meg kell vívnia a csapatba kerülésért.

2024. 03. 06. 5:15
Diakhaby, Tchouaméni
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 14-szeres győztes Real Madriddal története során mindössze kétszer fordult elő európai kupapárharcban, hogy az első mérkőzésen, idegenben aratott győzelem után odahaza ne harcolta volna ki a továbbjutást. Még az UEFA-kupa 1994/95-ös kiírásában a dán Odense, majd a BL 2018/19-es szezonjának nyolcaddöntőjében az Ajax tudott fordítani a spanyol fővárosban hazai vereség után. Ezt a két kivételt leszámítva a madridiak 36 alkalommal továbbjutottak.

Gulácsi Péter, Aurélien Tchouaméni, Real Madrid, RB Leipzig, Diakhaby, Bajnokok Ligája, visszavágó
Valószínűleg Madridban is védi az RB Leipzig kapuját. Fotó: Getty Images

A két csapat jelenlegi formáját figyelve ugyanakkor nem esélytelen a Leipzig, amely szombaton a Bundesligában nagyon simán, 4-1-re nyert a Bochum otthonában, míg a Real kétgólos hátrányból mentett pontot a Valencia vendégeként a spanyol bajnokságban.

 

Gulácsi vagy Blaswich?

Lipcsében újra napirendre került a kapuskérdés. Alighogy Gulácsi Péter a súlyos térdsérülése után visszaszerezte a korábban hét és fél évig megkérdőjelezhetetlen helyét, a múlt hét végén elkerülhető gólt kapott Bochumban. Egy lipcsei portál szerint bármilyen rutinos is a magyar válogatott légiós és riválisa, Janis Blaswich, mindketten azóta bizonytalankodnak, amióta éles a versenyhelyzet köztük. Blaswich beugróként sokáig remekül helyettesítette Gulácsit, még a német válogatottba is behívták, majd amikor a magyar kapus felépült, és újra konkurenciát jelentett neki, egyre többet hibázott – amióta pedig Gulácsi visszakapta a helyét, ő bizonytalankodik.

– Péter profi kapus. Természetesen őt is bosszantja az eset, tudja, hogy talán védhette volna a lövést. De nincs szemrehányás! – mondta Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője, akit a kapusai párját ritkító rivalizálásáról is beszélt: – Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, két remek kapusunk van. Néha nem könnyű kezelni ezt a szituá­ciót, de hiszem, hogy egész jól megoldjuk, őszintén és nyíltan.

 

Tchouaméni maga alatt van

Madridban nagy kérdés, hogy Carlo Ancelotti vezetőedző számíthat-e Auré­lien Tchouaméni játékára. A kameruni származású francia válogatott védőt nagyon megviselte, hogy ha vétlenül is, de roppant súlyos sérülést okozott szombaton a Valencia guineai játékosának, Mouctar Diakhabynak, amikor ráesett ellenfele térdére. Diakhabyra legkevesebb egy év kihagyás vár, a spanyol Marcának nyilatkozó orvos szerint futballista nem szenvedhet az övénél súlyosabb sérülést, és az elsődleges cél az, hogy a játékos egyáltalán járni tudjon.

Aurélien Tchouaméni szombat óta teljesen maga alatt van annak ellenére, hogy senki sem hibáztatja, kérdés tehát, hogy lelkileg készen áll-e a játékra.

Jó hír Tchouaméninek, a Valencia játékosáért aggódóknak, hogy Diakhaby lelkileg nem roppant össze, kedden már meglátogatta a társait a klubnál, és megkezdte a rehabilitációt.

 

Kétgólos előnyben a Manchester City

A Real Madridhoz hasonlóan százszázalékos még a mostani BL-kiírásban a címvédő Manchester City, amely 3-1-es dániai győzelme után fogadja a Köbenhavn együttesét. Josep Guardio­la együttese a nemzetközi porondon 21 meccs óta nem talált legyőzőre, és az elmúlt hetekben még erősebb lett, ugyanis és is fantasztikus formában tért vissza sérülését követően, igaz, a dán együttes ellen minden bizonnyal még nélkülük is favoritként várná a hazai visszavágót. A két csapat az előző idényben a csoportkörben találkozott egymással, a manchesteriek akkor hazai környezetben 5-0-ra nyertek.

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók, szerdai program:
Real Madrid (spanyol)–RB Leipzig (német) 21.00 (tv: M4 Sport), az első mérkőzésen 1-0
Manchester City (angol)–FC Köbenhavn (dán) 21.00 (Sport2), az első mérkőzésen 3-1

 

Borítókép: Balra a szörnyű sérülés pillanata, jobbra Tchouaméni reakciója, miután szembesült a sérülés súlyosságával

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.