Úgy tűnik, hogy összetörhetnek a liverpooli álmok

A Bayern München tárgyalni kezdett Xabi Alonsóval a lehetséges közös munkáról. Német sajtóinformációk szerint a spanyol vezetőedző nyitott az ajánlatra, aminek Liverpoolban feltehetően nem nagyon örülnek, mivel a Vörösök is Alonsót nézték ki Jürgen Klopp utódjának.

2024. 03. 05. 12:03
English Premier League - Liverpool vs Luton Town Jürgen Klopp
epa11170842 Liverpool's manager Juergen Klopp observes the warm-up ahead of the English Premier League match between Liverpool FC and Luton Town FC, in Liverpool, Britain, 21 February 2024. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Xabi Alonso nagyon kapós az átigazolási piacon. Nem véletlenül, hiszen a Bayer Leverkusennel csodát tett, az élre kormányozta a gárdát a Bundesligában, tíz pont az előnye a Bayern Münchennel szemben, tíz fordulóval a végső sípszó előtt már csak a csapaton múlik, hogy megnyeri-e a bajnoki címet. A nyáron pedig Alonso két korábbi klubja, a Bayern München és a Liverpool is új edzőt nevez ki, így mindkét alakulatnál ő a fő kiszemelt.

Xabi Alonso Liverpool helyett München felé tekint
Xabi Alonso Liverpool helyett München felé tekint Fotó: MTI/EPA/Eduard Martin

A Bayern nem az elvárások szerint teljesít, ezért kell mennie Thomas Tuchelnek, Liverpoolban viszont Jürgen Klopp valószínűleg élethosszig tartó szerződést is kaphatott volna, ha erre vágyna, de a német sikerkovács fáradtságra hivatkozva a távozás mellett döntött.

 

Liverpool kontra Bayern München

Német sajtóhírek szerint éppen ez befolyásolhatja Alonsót is. Hiszen 

míg Münchenben gyakran cserélgetik az edzőket, nem maradtak annyi ideig, hogy legendastátust vívhassanak ki magukat, és egy vergődő csapatot venne át, amellyel ha diadalokat arat, máris dicsőséget szerezhet, addig a Vörösöknél az állandóság jellemző. Több mint nyolc éve Klopp kezében a gyeplő, istenítik Liverpoolban, és nem mellesleg a német menedzser együttese a csúcson van, nem lesz egyszerű ott tartani Szoboszlaiékat, főleg, ha egy-két kulcsember távozik is a nyáron.

A Sky azt írja, Alonso inkább a Bayern felé hajlik, és már a tárgyalások is megkezdődtek. A münchenieknek mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk, hogy megszerezzék a 42 éves trénert, várhatóan 15–25 millió eurót kell majd kipengetniük azért, hogy kivásárolják őt a 2025 nyaráig szóló szerződéséből. Bár a német klub már korábban is bizonyította, hogy ez nem jelent akadályt, hiszen 2021-ben Julian Nagelsmannt is így szerezte meg az RB Leipzigtől. Az angolokról eközben nem mondható el, hogy könnyű szívvel szórnák a pénzt.

 

Mindezek alapján a Bayern Münchennél óvatosan optimisták Alonso megszerzését illetően. – Úgy értesültek, hogy amennyiben Alonso elhagyja a Leverkusent, a Bayernnél folytatja, nem a Liverpoolnál. Alonso úgy látja, hogy Liverpoolban nem könnyű Klopp örökébe lépni. Többet veszíthet, mint amennyit nyerhet – fedte fel Florian Plettenberg, a Sky átigazolási szakértője.

Persze az angolok is felkészülnek arra az eshetőségre, hogy Alonso nem őket választja. Itt írtunk arról, kik jöhetnek még szóba a Liverpool leendő vezetőedzőjeként.

Borítókép: Nem könnyű Jürgen Klopp örökébe lépni (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.