Szoboszlai meglepő kihívása: Sallai Rolanddal bárkit legyőznek a világon

A lábtenisz szerves része a labdarúgás kultúrájának. Különösen Magyarországon. Legfrissebben Sallai Roland beszélt arról, talán csak Szoboszlai Dominik lehetne méltó ellenfele idehaza, amit a Liverpool klasszisa így göngyölített tovább: válogatott társával, egyben barátjával párban bárki ellen vállalja a kihívást a világon. Szoboszlai és Sallai a világ ellen, ez lenne ám a móka.

2024. 03. 05. 15:08
Szoboszlai Dominik, Sallai Roland
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valamirevaló labdarúgó lábteniszben is megállja a helyét. A nyolcvanas évek Honvédjáról, amely kis túlzással egyenlő volt a válogatottal, például az a hír járta, hogy Komora Imre és Tóth Kálmán ellen az aktív játékosok bárkit kiállíthattak Détári Lajossal az élen, az öregek akár tíz pont fórt is adhattak... Az elvarázsolt dollár című filmben pedig igazi kuriózumként Puskás Ferencet és Albert Flóriánt is láthatjuk lábteniszezés közben. 

Sallai Roland, Szoboszlai Dominik, lábtenisz, kihívás
és a játékot magát is szereti, ami nagy kincs. Fotó: Mirkó István

S ami különösen érdekes, a hagyomány ma is eleven. Legfrissebben két válogatott labdarúgó, és Sallai Roland beszélt arról, hogy Freiburgban lábteniszcsatákat is vívnak. Szalai büszkén mondta, egyszer már sikerült legyőznie a német csapat és a válogatott gólerős kiválóságát. Sallai azonban nem egészen így emlékezik.

 

Talán ha Szobi...

– Ahogy a válogatottnál, itt sem szoktam kikapni – jelentette ki Sallai az MLSZ riportfilmjében, majd ennél is továbbment: – Talán ha a Szobit áthoznák Liverpoolból, az jó meccs lenne, de más magyart nem tudok mondani – idézi a Ripost Sallait.

A szélső tehát nem kevesebbet állít, mint hogy jelenleg lábteniszben ő a legjobb magyar futballista.

 

Szoboszlai és Sallai: a verhetetlen páros?

Szoboszlai Dominik nem vette fel a kesztyűt, pedig megtehetné. Több liverpooli videó is kijött már, amelyeken azt láthatjuk, amint – még Mohamed Szalah érdeklődését és elismerését is kiváltva – helyi barátjával, Trent Alexander-Arnolddal egy- és kétérintőznek az edzőteremben. Ez alapján aligha lehet kétségünk, hogy a technikás Szoboszlai a lábteniszpályán sem jönne zavarba.

A válogatott csapatkapitánya a következőképpen reagált Sallai kihívására a közösségi médiában:

Sallai Roland és Szoboszlai Dominik vs BÁRKI. Várjuk a kihívásokat.

A Magyar Lábteniszszövetség kapott is az alkalmon, és Facebook-oldalán számolt be a rangos kihívásról. Természetesen több magyar páros is örömmel vállalna egy meccset Szoboszlai és Sallai ellen. 

Döntőszett helyett pedig talán kő-papír-olló következhetne, mint közismert, Szoboszlai és Sallai is abban is erős…

Ez is buli a javából, de az lenne az igazi, ha a magyar duó a nemzetközi futballelit valamelyik ismert párosa ellen állhatna ki. Visszavonult sztárokkal is beérnénk. Ronaldinho közismerten a teqball nagykövete, de anno nyilván ő is lábtenisszel kezdte.

Szalai Attila és Sallai Roland az alábbi filmben beszél a freiburgi kulisszákról:

Borítókép: Kő-papír-olló után lábtenisz. Szoboszlai Dominik és Sallai Roland, amellett, hogy profik, élvezik a játékot (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.