A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Sebastian Coe hazájában is Budapestet állította példának

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke elégedett volna a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnoksággal, de még most is a tavalyi budapesti szabadtéri vb-vel példálózik. Magasan van a léc a következő rendezők számára.

Forrás: MTI2024. 03. 04. 9:20
COE, Sebastian
Glasgow, 2024. március 1. Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke megnyitja a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságot 2024. március 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke nem fukarkodott a dicsérettel: a sportvezető szerint a tavalyi budapesti szabadtéri világbajnokság nagyon magas színvonalú volt, a magyarországi rendezés jelenti az alapot a jövőben minden házigazda számára.

Sebastian Coe Budapest
Sebastian Coe-t lenyűgözte a budapesti világbajnokság (Fotó: Kurucz Árpád)

Coe az M4 Sportnak elmondta, a vasárnap zárult glasgowi vb-vel nagyon elégedett. A következő helyszínek elé viszont a brit sportvezető nem a hazai rendezést állította példának.

– Az összes szervezőbizottságnak elmondtam, hogy Budapestet ne úgy nézzék, mint egyszeri alkalmat. Az az alap, amit innentől kezdve minden egyes versenytől szeretnénk. Ne legyenek üres székek, legyen szenvedélyes, hangos közönség. Budapest nagyon magasra tette a lécet – fogalmazott a nemzetközi szövetség elnöke.

Jövőre szabadtéri és fedett pályás világbajnokság is lesz, ugyanis Nankingban pótolják a Covid idején elmaradt fedett pályás vb-t. A következő két szabadtéri világbajnokság is Ázsiában lesz: 2025-ben Tokió, 2027-ben Peking lesz a házigazda. 

Borítókép: Sebastian Coe-t lenyűgözte a tavalyi budapesti világbajnokság (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.