Van Dijk nyilatkozott nekünk: Haalanddal megkeserítjük egymás életét + videó

Virgil van Dijk, a Liverpool csapatkapitánya csütörtökön a Sparta Praha elleni mérkőzés után nyilatkozott a Magyar Nemzetnek. A holland kolosszus elárulta, mit jelent neki a vasárnapi Manchester City elleni rangadó, és a rivális csapat sztárjával, az Erling Haalanddal való párharcait is felidézte.

2024. 03. 10. 6:25
DIJK, Virgil van
London, 2024. február 25. Virgil van Dijk, a Liverpool játékosa a gólját ünnepli az angol labdarúgó Ligakupa döntõjében játszott Chelsea FC-Liverpool FC mérkõzésen a londoni Wembley Stadionban 2024. február 25-én. MTI/AP/Alastair Grant Fotó: Alastair Grant
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üzengetéssel hangolt a Liverpool és a Manchester City vasárnapi (16.45, tv: Spíler 1) bajnoki meccsére és A Vörösök csapatkapitánya, is harcias kedvében van, viszont ő más szellemben nyilatkozott az ellenfélről. Nem vette fel a kesztyűt, inkább elismeréssel beszélt a norvég csatárról a Sparta Praha elleni mérkőzést (5-1) követően: 

– Remek dolog a világ egyik legjobb csatárával megmérkőzni. Megmutatta, hogy a zsigereiben van a góllövés, a statisztikái magukért beszélnek. Úgyhogy rendkívül nehéz délutánunk lesz – magyarázta a holland védő. Majd arra a kérdésre, hogy Haaland megkeseríti-e az életét, bevallotta: – Természetesen, ugyanúgy, ahogy én az övét. Ezek mindig kemény ütközetek, és azt hiszem, hogy mindketten nagyon várjuk már.

Az éllovas Liverpoolt és a Manchester Cityt egy pont választja el egymástól, így a vasárnapi mérkőzés eredménye kulcsfontosságú lehet a címért folyó versenyfutásban. De nem döntő jelentőségű Van Dijk szerint. – Még túl sok van hátra, hogy ezt kijelentsük, ez egy előre hozott bajnoki döntő, de természetesen egy rendkívül fontos mérkőzés lesz, nagy lesz az érdeklődés a meccs iránt. Egy célunk van, hogy hazai pályán megnyerjük ezt a meccset. Örömmel állunk elébe, mert ez egy nagy kihívás, ugyanakkor nagy lehetőség is – mondta a 32 éves játékos a helyszínen megjelent újságíróknak.

Borítókép: Virgil van Dijk (Fotó: MTI/AP/Alastair Grant)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.