Alcaraz meglepően jól érezte magát, lassan Marozsán miatt aggódhat + videó

A második fordulóban már a kiemeltek is megkezdték szereplésüket az Indian Wells-i teniszversenyen. Az egyik meglepetést Marozsán Fábián okozta, aki szetthátrányból fordítva nyert a huszonnegyedik kiemelt Nicolás Jarry ellen. Szintén az első szett elvesztése után nyert a címvédő Carlos Alcaraz, ő az olasz Matteo Arnaldit búcsúztatta. Ha Alcaraz és Marozsán is nyer a harmadik körben, a negyedik fordulóban másodszor is összecsapnak, első, tavalyi meccsüket nagy szenzációt okozva a magyar játékos nyerte Rómában.

2024. 03. 09. 13:51
Carlos Alcaraz tenisz Marozsán Fábián Indian Wells
Indian Wells 2024 Fotó: ATP Tour/Peter Staples
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlos Alcaraz nem járt úgy, mint A két spanyol teniszklasszis a múlt hét végén Las Vegasban egymás ellen játszott grandiózus körítésű gálameccset, mindketten sérülésből tértek vissza. Ám amíg Nadal néhány nappal később az Indian Wells-i ATP 1000-es tornától már visszalépett, Alcaraz elindult a versenyen, amelynek egyébként címvédője. Tavaly szettveszteség nélkül nyerte a tornát, ez idén már biztosan nem történik meg, ugyanis rögtön az első szettjét elveszítette Matteo Arnaldi ellen, utána viszont elsöprő tenisszel fordított. Szintén az első szett elvesztése után lépett a harmadik körbe a verseny egyetlen magyar résztvevője, Marozsán Fábián.

Carlos Alcaraz Marozsán Fábián Róma 2023
Carlos Alcaraz tavaly Rómában gratulálhatott Marozsán Fábiánnak; Indian Wells lehet a következő meccsük helyszíne (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari)

Alcaraz február 19-én, Rio de Janeiróban sérült meg, a Thiago Monteiro elleni meccse második labdamenetében kifordult a bokája. A spanyol néhány percnyi próbálkozás után feladta a meccset, az Arnaldi elleni, Indian Wells-i meccs után viszont már biztos benne, hogy megúszta komolyabb gond nélkül az esetet.

– Őszintén mondom, meglepett, de nagyszerűen éreztem magam, normálisan mozogtam, anélkül, hogy akár csak gondoltam volna a bokámra. Jó meccs volt arra, hogy megmutassa, jobb állapotban vagyok, mint gondoltam – mondta Alcaraz, aki 6:7, 6:0, 6:1-es sikerrel jutott a harmadik fordulóba.

A spanyol játékos következő ellenfele a torna harmincegyedik kiemeltje, Félix Auger-Aliassime lesz.

Marozsán dél-amerikai útja Alcaraz felé

Nem sok kiemelt búcsúzott eddig Indian Wellsben, viszont közéjük tartozik a chilei Nicolás Jarry. A huszonnegyedikként rangsorolt játékos ugyan szett- és brékelőnnyel vezetett Marozsán Fábián ellen, de a magyar teniszező fordított. Marozsán 3:6, 7:5, 6:4-es sikerrel jutott tovább.

A harmadik fordulóban pedig nem Karen Hacsanov, hanem a tizenötödik kiemelt oroszt kiejtő Thiago Seyboth Wild lesz a magyar játékos ellenfele, aki a selejtezőből jutott fel a főtáblára. Biztosra persze a brazil játékos ellen sem lehet menni, de ha a ranglistás helyezésből indulunk ki, akkor immár az a papírforma, hogy a negyedik fordulóban összejön Marozsán Fábián és Carlos Alcaraz egymás elleni meccse.

S ha a spanyolnak a bokája miatt már nem is kell aggódnia, Marozsánról nincs jó emléke, a magyar teniszező tavaly Rómában okozott világszenzációt Alcaraz legyőzésével.

Borítókép: Carlos Alcaraz szetthátrányból fordítva nyert Indian Wellsben (Fotó: ATP Tour/Peter Staples)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.