Djokovics trükkös góllal, Nadal titkával és kártyarejtéllyel jelentkezett + videó

Novak Djokovics az Indian Wells-i ATP 1000-es tenisztorna első kiemeltjeként csak a szombati programban kezdi meg szereplését. A helyiek öt évet vártak arra, hogy újra lássák a nagy hagyományokkal bíró tornán a szerbet. Novak Djokovics az elmúlt években a Covidhoz köthető okok miatt nem indult Indian Wellsben, ahol a saját programja mellett Rafael Nadal terveiről is beszélt a sajtó képviselőinek.

2024. 03. 08. 15:02
Novak Djokovics Indian Wells tenisz
Fotó: ATP Tour/Andrew Eichenholz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics a Jannik Sinner ellen elveszített Australian Open-elődöntő óta nem játszott tétmérkőzést. Indian Wellsben viszont ő is tagja a mezőnynek az év első mesterversenyén, ahol eredetileg is visszatért volna, ám a spanyol az utolsó pillanatban visszalépett. Pedig Djokovics és Nadal útja váratlanul korán keresztezte egymást az amerikai torna előtt.

Novak Djokovics Indian Wells Rafael Nadal tenisz
Novak Djokovics ugyanazzal a repülővel utazott Amerikába, mint Rafael Nadal, de tovább marad (Fotó: ATP Tour/Peter Staples)

– Rafával együtt repültem Amerikába, bár nem így terveztük. Jó volt látni őt és a családját – mondta Djokovics, aki maga is töltött időt a feleségével és a gyerekeivel Los Angelesben a verseny előtt.

Djokovics tudja, hogy Nadal mire készül

– A verseny és maga Nadal is rosszul járt azzal, hogy nem indulhat. Tudom, hogy azért utazott ide korán, hogy hozzászokjon az időzónához, a lehető legtöbbet eddzen itt és készen álljon a játékra. De tudom, hogy Nadal úgy készül, hogy a salakszezonban, a Roland Garroson legyen a csúcson – mondta nagy riválisáról Djokovics.

Djokovics és Nadal ötvenkilenc meccset vívtak egymás ellen, ezek közül négyet Indian Wellsben. A 2007-es döntőt Nadal nyerte, a 2011-eset viszont Djokovics, aki amellett két elődöntőben is legyőzte a spanyolt az amerikai sivatagban.

Djokovics türelme és a kártyapakli

A szerb összesen öt alkalommal nyerte meg az Indian Wells-i trófeát, de legutóbbi sikeréig 2016-ig kell visszamenni az időben. A következő években Djokovics meglepő vereségeket szenvedett, Nick Kyrgios, Daniel Taro és Philipp Kohlschreiber győzte le. 2020-ban a Covid-járvány miatt elmaradt, 2021-ben szokatlan időpontban, októberben rendezték meg, amikor Djokovics programjába nem fért bele a verseny. 2022-ben és 2023-ban már szívesen indult volna, de akkor Covid elleni oltás hiányában be sem utazhatott az Egyesült Államokba.

– Türelmes voltam, tudtam, hogy eljön a nap, amikor visszatérhetek – mondta Djokovics, aki egyik kedvenc helyszínének nevezte a kaliforniai sivatagban található Indian Wellst.

A fókuszt ugyanakkor Djokovics idén a Grand Slam-tornák mellett a párizsi olimpiára helyezi, az ötkarikás aranyérem ugyanis még hiányzik sikerekben gazdag karrierjéből. Négy év múlva Indian Wells közelében, Los Angelesben lesz az olimpia, s bár edzője, Goran Ivanisevic korábban úgy fogalmazott, hogy Djokovics akkor is ott lenne a mezőnyben, a szerb ezt most nem jelentette ki.

Minden benne van a pakliban, csak nem tudom, nekem mennyi lapot osztanak még.

Nagyon szívesen játszanék Los Angelesben, de nem tudom magam ilyen sok időre elkötelezni. Évről évre gondolkozom, meglátom, mit bír a testem és mennyire leszek motivált. Még mindig szeretem ezt a sportot, a legmagasabb szinten tudok versenyezni benne, hiszen én vagyok a világelső, úgyhogy még tovább akarom írni benne a történelmet – hangsúlyozta Djokovics, aki még néhány hétig biztosan a rangsor élén marad, el fog jutni 418, éllovasként töltött hétig is. Nadal éppen feleennyit, 209-et mondhat magáénak.

Novak Djokovics trükkös gólt lőtt

A szerb játékos azt is megmutatta Indian Wellsben, hogy nem csak a teniszütővel, hanem a futball-labdával is jól bánik.

Borítókép: Novak Djokovics öt év után tért vissza Indian Wellsbe (Fotó: ATP Tour/Andrew Eichenholz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.