Vinícius újra bepöccent, Orbán után exbarcást lökött fel + videó

A Real Madrid könnyed győzelmet aratott vasárnap este: a La Liga 28. fordulójában 4-0-ra nyert a Celta Vigo ellen. Vinícius Júnior szerezte a Real első gólját, a második félidőben viszont, szinte percre pontosan ugyanakkor, mint múlt héten az RB Leipzig és Willi Orbán ellen a Bajnokok Ligájában, újra bepöccent. Vinícius a korábbi Barcelona-játékos, Óscar Mingueza ellene elkövetett szabálytalanságát torolta meg, mindketten sárga lapot kaptak. A Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti most is elmondta a véleményét Vinícius sárga lapjáról.

2024. 03. 11. 8:09
Real Madrid CF v Celta Vigo - LaLiga EA Sports
Vinicius Junior left winger of Real Madrid and Brazil and Oscar Mingueza right-back of Celta de Vigo and Spain during the LaLiga EA Sports match between Real Madrid CF and Celta Vigo at Estadio Santiago Bernabeu on March 10, 2024 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto/AFP/Jose Breton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

mindkét múlt heti meccsén vezetést szerzett a Real Madridnak, szerdán a Bajnokok Ligájában az RB Leipzig, vasárnap, a spanyol bajnokságban a Celta Vigo ellen. Akad más közös pont is: Vinícius Júnior mindkét meccsen fellökött valakit az ellenfélből: a lipcseiek közül a Celtából a korábbi Barcelona-játékos, Óscar Mingueza került a földre. Vinícius mindkétszer sárga lapot kapott, Carlo Ancelotti szerint pedig ideje lenne leszállni a brazilról.

Real Madrid CF v Celta Vigo - La Liga Carlo Ancelotti Vinícius Júnior
Carlo Ancelotti szerint Vinícius Júnior rengeteg bántást kap, de a Real Madrid vezetőedzője elbeszélget majd brazil játékosával. Fotó: Anadolu/AFP/Burak Akbulut

Alapvetően a Celta Vigo ellen minden a Real Madrid szája íze szerint alakult. A La Liga listavezetője dominálta a mérkőzést, és a szerencsével sem állt hadilábon, két öngól is segítette a találkozón. Az első gólt Vinícius lőtte, közvetlen közelről kotorta a kapuba a labdát.

A brazil a második félidőben viszont már nem csak a játékával került a figyelem középpontjába. Szinte percre pontosan ugyanakkor pöccent be, mint a múlt hét közepén, az RB Leipzig ellen, amikor a Willi Orbán elleni mozdulatát megúszta sárga lappal.

 

Mit csinált Vinícius Júnior?

Ezúttal az indíték érthetőbb volt: Óscar Mingueza látványosan visszahúzta a brazil támadót. Persze nem ez volt az első ilyen szabálytalanság a futball történetében, s nem minden visszarántott játékos reagált úgy, mint Vinícius. Igaz, ezúttal legalább nem a nyakánál fogva lökte fel az ellenfelet. Mindketten sárga lapot kaptak, ami jó ítéletnek mondható.

– Nagyon csúnya szabálytalanság volt – mondta Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője Mingueza megmozdulásáról, de ezúttal legalább arra is tett utalást, hogy Viníciusszal is elbeszélget. – A játékvezető jól döntött, hogy mindkettejüknek sárgát adott. Vinícius frusztrált lett, ami normális. Amiről egymás között beszélünk, azt köztünk marad. Az utóbbi időben túl sok sárga lapot kaptunk, ami ártott a csapatnak.

 

Carlo Ancelotti szerint Vinícius üldözés áldozata

Az olasz szakvezető a mérkőzés előtt is nyilatkozott brazil játékosáról, s akkor sokkal vehemensebben védte meg őt. Ancelotti azon akadt ki, hogy kérdésben újra előhozták Vinícius Willi Orbán ellen elkövetett szabálytalanságát.

– Megnéztem a történelemkönyveket és a statisztikákat: még sosem láttam annyira kipécézett játékost, mint Vinícius. Rúgják, sértegetik, kifütyülik, cserébe gólokat lő és gólpasszokat ad – védte Viníciust Ancelotti, kifelejtve a brazil futballista kevésbé nemes reakcióit.

Az olasz mester a Celta elleni győzelemnek természetesen örült, ahogy annak is, hogy a régóta sérült Thibaut Courtois és Éder Militao hamarosan visszatérhet. A Real Madrid 69 ponttal vezeti a La Liga tabelláját, a Girona 62, a Barcelona 61 pontos.

 

Borítókép: Vinícius újra elveszítette a fejét (Fotó: NurPhoto/AFP/Jose Breton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.