Vinícius megkapta a magáét a Real Madrid legendájától

Vinícius Júnior akár hős is lehetne éppen, hiszen az ő gólja kellett ahhoz, hogy a Real Madrid bejusson a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe az RB Leipzig ellen. A brazil támadónak azonban a találata idején már nem is kellett volna a pályán lennie, a korábbi spanyol játékvezető, Iturralde González szerint is egyértelműen piros lap járt volna a szabálytalanságért, amelyet Vinícius Willi Orbán ellen követett el. A Real Madrid korábbi kiváló támadója, Predrag Mijatovics szerint itt az ideje, hogy Vinícius felnőjön.

2024. 03. 07. 10:16
Vinícius Júnior
Fotó: X/Real Madrid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Predrag Mijatovics a Real Madrid legendája: 1998-ban az ő gólja kellett ahhoz, hogy a Juventus elleni Bajnokok Ligája-döntőben a spanyol csapat lezárja leghosszabb, harminckét éves nyeretlenségi sorozatát az európai elitsorozatban. A montenegrói exfutballista televíziós szakértőként mondta el a véleményét a Real Madrid és az RB Leipzig szerda esti BL-meccséről, többek között viselkedéséről is, akit ki kellett volna állítani a elleni szabálytalansága után. Mijatovics szerint érthetetlen Vinícius tette.

Vinícius Júnior Willi Orbán csak sárga lap Bajnokok Ligája Real Madrid RB Leipzig
Vinícius Júnior megúszta: a sárga lap villant a Willi Orbán elleni szabálytalansága után (Fotó: Marca)

– A Real Madrid mezében nem lehet így viselkedni. Azt javaslom Viníciusnak, hogy nyugodjon le, különben soha nem lesz nagy játékos – jelentette ki határozottan Mijatovics.

„Ha ez a Real Madrid ellen történik…”

Mijatovics hangsúlyozta: Vinícius kivételes képességű játékos, ugyanakkor ez nem jogosítja fel bármire.

– Nagyszerű futballista, aki képes meccseket eldönteni. De a viselkedésén változtatnia kell. A csapattársainak úgy kell lenyugtatniuk, mint egy gyereket. Radikális változásra van szüksége, különben tönkretesz mindent, amit a futballjával felépít.

Objektívnak kell lennünk. Ha ez a Real Madrid ellen történik, már mindennek elmondanánk az UEFA-t

– ismerte el Mijatovics, aki korábbi klubja teljesítményétől sem volt elragadtatva.

– Nem emlékszem hasonló meccsre a Real Madridtól, a csapat Istennek köszönheti, hogy még versenyben van a Bajnokok Ligájában.

A Willi Orbán elleni szabálytalanságért járt volna a piros lap

Korábbi játékvezető is elemezte Vinícius Júnior és Willi Orbán incidensét a spanyol televíziós adásban. Iturralde González nem beszélt mellé.

– Egy dolog valakit a mellkasánál meglökni, és egészen más a nyakánál vagy a fejénél fogva. Nem lehet az ellenfél fejéhez nyúlni, azért piros lap jár. A Real Madridnak tíz emberrel kellett volna befejeznie a meccset. A játékvezető segítette a Real Madridot, főleg, hogy az a játékos szerezte a gólt, akit ki kellett volna állítani – Iturralde González szavait nem lehet félremagyarázni.

A Real Madrid persze nem Vinícius durvaságával, hanem inkább a brazil góljával foglalkozik.

Borítókép: Mijatovics szerint Viníciusnak fel kellene nőnie (Fotó: X/Real Madrid)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.