Így reagált Xabi Alonso döntésére Jürgen Klopp

Xabi Alonso nem lesz a Liverpool vezetőedzője, egyelőre legalábbis biztosan nem. A spanyol tréner úgy döntött, a Bayer Leverkusennél marad a következő idényre is, amiről a Liverpooltól nyáron távozó Jürgen Klopp is elmondta a véleményét.

2024. 03. 30. 15:09
Egyelőre nem dőlt el, hogy ki veszi át Jürgen Klopp helyét
Egyelőre nem dőlt el, hogy ki veszi át Jürgen Klopp helyét Fotó: AFP/Michal Cizek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ebben az idényben sokat találgattak a jövőmről. Rengeteg meccsünk volt, úgyhogy elég elfoglalt voltam és a mérkőzésekre összpontosítottam, de a válogatottszünet alatt mérlegeltem és döntöttem. A múlt héten tájékoztattam a Leverkusen vezetőségét, hogy a klubnál maradok. Most ez a megfelelő hely a számomra, hogy fejlődjek edzőként, hiszen még csak egy fiatal tréner vagyok. A klub és a szurkolók részéről sok támogatást kaptam, és elértük, hogy legyen okuk az álmodozásra. A stábom és a játékosok mindennap segítik a munkámat. Rengeteg okot adtak arra, hogy maradjak. Még sok dolgunk van itt. Már tavaly május óta találgattak a jövőmről. Ez a futball része, szóval nem stresszeltem túl sokat emiatt. Fontos volt, hogy a csapatra se legyen ez rossz hatással, de nem volt.

Xabi Alonso döntött a jövőjéről
Xabi Alonso döntött a jövőjéről Fotó: AFP/INA FASSBENDER

A Bayer Leverkusen pénteki sajtótájékoztatóján Xabi Alonso ezekkel a szavakkal jelentette be, hogy döntést hozott a jövőjéről, vagyis hogy a Bayer Leverkusennél marad ahelyett, hogy a Liverpoolt, esetleg a Bayern Münchent irányítaná a nyártól. Így azok után, hogy ebben az idényben minden bizonnyal bajnok lesz a Bundesligában a gyógyszergyárosokkal, a következő szezonban a Bajnokok Ligájában is az ő irányítása mellett vitézkedhet az évadban még veretlen gárda.

Jürgen Klopp megérti Xabi Alonso döntését

Alonso döntése minden bizonnyal nem okozott sok örömet Liverpoolban, ahol a spanyol edzőt látták az idény végén elköszönő Jürgen Klopp megfelelő utódjaként. Korábban a német menedzser is kitűnő jelöltnek nevezte Alonsót a posztra, ám megérti, hogy kollégája inkább maradni akar Leverkusenben.

– Ő egy fiatal edző egy klubnál, ahol nagyon jól teljesít. Én is hozzá hasonló döntést hoztam egykoron, és soha nem bántam meg. Megértem, hogy miért akar így tenni – fogalmazott Klopp, aki a másodosztályból a Bundesligába kormányozta a Mainzot, és összességében hét évet töltött el a klubnál, mielőtt edzői pályafutása során először topcsapathoz, a Borussia Dortmundhoz igazolt volna.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.