A furfangos Real Madrid kitalálta, hogyan sokkolja ma a Manchester City csapatát

Ma megkezdődnek a negyeddöntők a labdarúgó Bajnokok Ligájában, mégpedig egy finálénak is beillő összecsapással: a legrangosabb kupasorozatot legtöbbször, 14-szer megnyert, a spanyol bajnokságot vezető Real Madrid a címvédő Manchester City csapatát fogadja. A másik mai találkozón az angol bajnoki tabella első helyezettje, az Arsenal és a gyengélkedő Bayern München találkozik.

2024. 04. 09. 5:35
A Real Madrid mindent bevet a Manchester City ellen
Forrás: X/nuevobernabeu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Santiago Bernabéu Stadionban a legutóbbi két BL-kiírás győztese mérkőzik meg egymással, hiszen 2022-ben a Real Madrid nyerte el a trófeát, tizennegyedszer, tavaly pedig a Manchester City, először. S azért is pikáns a párosítás, mert a felek tavaly és tavalyelőtt is találkoztak, mindkétszer az elődöntőben, és igazán emlékezetes randevújaik voltak. Két éve a City hazai pályán a 11. percben 2-0-ra elhúzott, s bár végül csak 4-3-ra nyert, a visszavágón a 89. percben 1-0-ra vezetett, és ekkor ki gondolta volna, hogy kiesik?! a 90. és a 91. percben szerzett gólokkal (!) harcolta ki a Real számára a hosszabbítást, amelyben aztán még is bevette a City kapuját, így a Real jutott be a döntőbe, és ott 1-0-ra legyűrte a Liverpoolt. A manchesteriek tavaly törlesztettek, a madridi 1-1 után otthon 4-0-ra kiütötték a királyi gárdát, s ugyan a fináléban nem sziporkáztak az Internazionale ellen (1-0), ők a címvédők.

Tavaly májusban a spanyol fővárosban 1-1-re végződött a Real Madrid és a Manchester City meccse, itt Vinicius Junior gólja Fotó: MTI/EPA/EFE/Sergio Pérez
Tavaly májusban a spanyol fővárosban 1-1-re végződött a Real Madrid és a Manchester City meccse, itt Vinicius Junior gólja Fotó: MTI/EPA/EFE/Sergio Pérez

Hazája bajnokságában viszont most a Realnak megy jobban, nyolc pont előnnyel vezeti a tabellát a Barcelona előtt, az eddigi harminc forduló alatt csak egyszer kapott ki, legutóbb 2-0-ra verte a Bilbaót. Ezt a meccset még március 31-én játszották, a spanyolok azóta nyugodtan készülhetnek a BL-negyeddöntőre. A Manchester City ugyanakkor a Premier League-ben hatalmas harcban van az Arsenallal és a Liverpoollal, egypontos hátránnyal követi őket. A londoniakkal éppen március 31-én játszott otthon 0-0-t, azóta pedig nyert két bajnokit, szombaton a Crsytal Palace otthonában győzött 4-2-re.

A Real Madrid megszakítaná a Manchester City nagy sorozatát

A Manchester City az említett, Realtól elszenvedett 2022-es, 3-1-es elődöntős veresége óta nem kapott ki az európai kupaporondon, ez a sorozat huszonkét találkozó óta tart, de Madridban arra készülnek, hogy ma megszakítják.

És a hazaiaknak furfangos ötletük van arra, hogyan sokkolják a vendégeket: tegnap este kelt szárnyra a hír, hogy a csapat ma az UEFA-hoz fordul, és engedélyt kér arra, hogy a találkozóra behúzzák a Bernabéu stadion tetejét, így még félelmetesebb lesz az atmoszféra a City játékosainak.

Még egy lenyűgöző videó a Real Madrid szentélyéről, ahova a Real Madrid tavaly szeptemberben tért vissza, de akkor az egyik kapu mögötti lelátó teljes egészében felújítás alatt állt. A munkálatok pedig továbbra is zajlanak.

A hangulat pedig ilyen:

Ami a másik mai mérkőzést illeti, az Arsenal 2010 óta először van ott a legjobb nyolc között. A 2016/17-es kiírásban ettől éppen mostani ellenfele, a Bayern München ütötte ki, mégpedig két 5-1-es győzelemmel. Ezúttal viszont az Arsenal számít az esélyesebbnek. A bajorok válságban vannak, amit múlt szombaton a Heidenheim otthonában elszenvedett 3-2-es vereség – 2-0-s előnyről – tovább mélyített. S ugyan a Bayern a Bundesliga tabelláján a második, az éllovas Leverkusentől tizenhat ponttal van lemaradva.

 

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések, mai műsor: 

Real Madrid–Manchester City 21.00 (tv: M4 Sport)
Arsenal–Bayern München 21.00 (tv: Sport 1).

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.