Dárdai Pál így magyarázta a kirohanását, amit újra megismételne

Csapata, a Hertha Berlin nyert péntek este a német másodosztályban, Dárdai Pál mégsem kerülhette el a kellemetlen kérdéseket. Mert ezek nem a meccsre, hanem szerdai eseményekre vonatkoztak, amikor a magyar vezetőedző hat perc után kiviharzott a sajtótájékoztatón. Dárdai pénteken magyarázatot adott erre.

2024. 04. 06. 7:51
Dárdai Pál a Paderborn elleni bajnoki mérkőzésen
Talán nem csak a Hertha, Dárdai Pál is mérlegeli a folytatást Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/David Inderlied
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, szerdán mindössze hat percet töltött el a Hertha sajtótájékoztatóján, mielőtt csapot-papot otthagyott volna. A berliniek vezetőedzőjében volt tüske a Kicker egyik újságírójának egy kritikája miatt, amelyben azt írta, hogy a csapat játékában nem látja a koncepciót, ezért amikor Steffen Rohr megpróbált neki másodszor is kérdést feltenni, Dárdai válasz helyett fogta magát és kivonult a teremből.

Ez nem mindennapi esemény, így a magyar szakembernek először a Hertha válságértekezletén kellett magyarázatot adnia a feletteseinek, majd pénteken a média munkatársainak is. A Paderborn ellen 3-2-re megnyert meccs előtt a Sky-nak elárulta, megismételné-e a cselekedetét.

– Persze, természetesen így tennék. A kritika sértő ránk és a rajongókra nézve. Igenis van koncepció, a „Berliner Weg”, és ha valaki azt gondolja, hogy nincs, akkor ő ezzel a valótlansággal csak bajt akar okozni. Márpedig én nem beszélek valótlanságokról az emberekkel, így nőttem fel. Ezért aztán felkeltem és kimentem, és ugyanezt tenném holnap és holnapután is – idézte Dárdait az Origó.

Az említett „Berliner Weg” egy olyan irányelv, amely a helyi tehetségekre, fenntartható gazdálkodásra, a klub hagyományainak tiszteletben tartására és a közösségi értékek előtérbe helyezésére összpontosít. A Kicker péntek esti cikkében rávilágított, a kritika nem ennek a stratégiának szólt, hanem olyan hiányosságoknak, amelyekre az edzőnek kellene megoldást találnia. A sportlap szerint Dárdai ezekre a bírálatokra most sem adott magyarázatot.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.