Djokovics megőrülhet, Ivanisevic szerint nem Murray a megoldás

Novak Djokovics az Indian Wells-i, váratlanul korai búcsúja után nem sokkal jelentette be, hogy a továbbiakban nem Goran Ivanisevic lesz az edzője. A sajtóban szárnyra kapott a feltételezés, hogy Djokovics új edzője Andy Murray édesanyja, Judy Murray lehet, Ivanisevic szerint azonban a huszonnégyszeres Grand Slam-bajnok szerb teniszlegenda honfitársával dolgozik a folytatásban.

2024. 04. 03. 9:36
Novak Djokovics Andy Murray
Novak Djokovics és Andy Murray gyerekkoruk óta riválisok Forrás: www.facebook.com/djokovicofficial
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics a szenzációs 2023-as éve után még kifogásolta, hogy nem Goran Ivanisevic lett az ATP-nél az év edzője. Néhány hónappal később viszont véget ért a munkakapcsolat: Djokovics a közösségi médiában jelentette be, hogy a salakszezonra már nem Ivaniseviccsel készül. A szerb teniszező akkor még úgy fogalmazott: az is lehet, hogy egyáltalán nem fogad fel edzőt. A sajtóban viszont arról lehetett olvasni, Andy Murray édesanyja, Judy Murray lehet a horvát szakember utódja.

Novak Djokovics Indian Wells tenisz
Novak Djokovics Indian Wellsben nem szerepelt jól (Fotó: ATP Tour/Andrew Eichenholz)

Novak Djokovics és Andy Murray már gyerekkoruk óta egymás ellen versenyeztek, a skót mindössze egy héttel idősebb a szerbnél. A két kiváló teniszező jó kapcsolatot is ápol, ezzel együtt szenzációszámba menne Judy Murray kinevezése, aki az elmúlt években már fia meccseit sem látogatta olyan rendszerességgel, mint amikor a várhatóan idén visszavonuló Andy Murray még a csúcson volt.

Ivanisevic szerint Djokovics nem Murray-vel folytatja

Djokovics jövő héten Monte-Carlóban kezdi meg a salakszezont, ahol egyelőre honfitársa, a korábbi párosspecialista, Nenad Zimonjics dolgozik vele. Ivanisevic szerint ez nem csak átmeneti állapot.

– Nem tudom, Djokovics meddig tervez még játszani, de a tökéletes ember jelenleg ott van mellette. Zimonjicsnak elképesztő tudása van a teniszről, de ami a legfontosabb: nagyon jól ismeri Novakot, akinek nem teljesen új személyre van szüksége a stábjába.

Ha tíz nap után Djokovics kissé megőrül, egy új edző nem tudná mire vélni

fogalmazott Ivanisevic, aki 2019 óta dolgozott Djokovics edzőjeként, a közös munkájuk az idei Indian Wells-i tornával ért véget.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.