Novak Djokovics poszterét nézi otthon, most legyőzte a világelsőt + videó

Novak Djokovics nem jutott be a negyedik fordulóba Indian Wellsben. A szerb világelső a szerencsés vesztes Luca Nardi ellen esett ki, akit még sosem jegyeztek a legjobb száz között a világranglistán. Nardi nyolcéves volt, amikor szobája ajtajára kitette Novak Djokovics poszterét, most legyőzte a teniszlegendát.

2024. 03. 12. 7:36
Luca Nardi Novak Djokovics
Fotó: X/The Tennis Letter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics öt év után visszatért Indian Wellsbe, de ezúttal sem menetelt sokáig. Bár a szerb teniszező ötszörös győztese a nagy hagyományokkal bíró tornának, legutóbbi, 2016-os végső sikere óta még a negyeddöntőig sem jutott el, s ez a sorozat idén sem szakadt meg. Novak Djokovics az Australian Open után Indian Wellsben is olasz teniszezőtől kapott ki, csakhogy amíg Melbourne-ben, Jannik Sinner ellen ez előzetesen is benne volt a pakliban, a százon kívül jegyzett Luca Nardi maga sem gondolta, hogy legyőzheti gyerekkori kedvencét.

Luca Nardi Novak Djokovics ellen nyert Indian Wells
Luca Nardi, a húszéves olasz, aki Novak Djokovics ellen is nyerni tudott (Fotó: ATP Tour/Peter Staples)

Legalábbis erre utalhat, hogy amikor a sajtótájékoztatón megkérdezték következő ellenfeléről, az amerikai Tommy Paulról, értetlenkedve visszakérdezett, majd elismerte:

Nem néztem meg a sorsolást.

Nem csodálkozhatunk rajta, hogy Nardi nem akart előre gondolkodni.

Novak Djokovics több mint két éve nem kapott ki a világranglistán aktuálisan százon kívül jegyzett ellenféltől. Az, hogy korábban top 100-ban meg sem fordult játékostól kapott ki, 2010 óta nem fordult elő Djokoviccsal, amikor az első szett elvesztése után feladta a meccset honfitársa, Filip Krajinovics ellen. Szerencsés vesztestől pedig korábban csak egyszer kapott ki valaha a szerb, 2020-ban Bécsben egy Nardinál sokkal magasabban rangsorolt olasz, Lorenzo Sonego győzte le.

Márpedig Luca Nardi a selejtezőben egyszer már elbúcsúzhatott az Indian Wells-i tornától, David Goffin győzte le, aztán Tomás Martín Etcheverry visszalépése miatt a húszéves olasz mégis a főtáblára került.

Ott élete legnagyobb sikerét aratta: Csang Csi-Csen az első top 50-es játékos lett, akit Nardi valaha legyőzött. Két nappal később Novak Djokovics, a világelső lett a második.

Novak Djokovics nem keresett kifogásokat

A szerb teniszező már a harmadik versenyén indult idén, de egyszer sem jutott el a trófeáig. Djokovics Nardi dicsérete mellett önmagát ostorozta a váratlan vereség után.

– Nardi megérdemelten nyert, különösen a harmadik szettben nagyon-nagyon jól játszott. Nekem viszont nagyon rossz napom volt. Szelesebb volt az idő, mint a korábbi napokban, de ezt nem kifogásként mondom. Sokkal jobban kellett volna játszanom, túl defenzív voltam, rengeteg ki nem kényszerített hibát ütöttem – értékelt Djokovics.

A Tennis TV felületein a valaha volt legnagyobb meglepetésként jellemzi az eredményt, hasonlót legutóbb tavaly feltételeztek, amikor Marozsán Fábián nyert Carlos Alcaraz ellen. Ők ketten kedden, várhatóan 21.00 körül Indian Wellsben újra egymás ellen játszanak.

Novak Djokovics a hálószobában

Visszatérve Nardira: az olasz nagyon izgatottan várta az összecsapást, Djokovics személyében gyerekkori példaképével játszott.

– Nyolcéves koromban tettem ki a poszterét a hálószobám ajtajára, s azóta is ott van. Nagyon tetszik a mentalitása, és az, ahogyan mozog a pályán. Óriási élmény lesz ellene játszani – mondta a meccs előtt Nardi.

Nos, nem tévedett. A poszter pedig marad.

– Minden este úgy fekszem le, hogy Novakot nézem. Mostantól még nagyobb motivációt jelent majd – mondta Nardi, csak félig viccelve.

Borítókép: Novak Djokovics gratulálhatott Luca Nardinak (Forrás: X/The Tennis Letter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.