Újabb mérföldkőhöz ért a visszatérő Novak Djokovics pályafutása

A vártnál kicsit nehezebben, de legyőzte ellenfelét az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi versenyének 2. fordulójában Novak Djokovics. A világelső teniszező ezzel fontos mérföldkőhöz ért.

2024. 03. 10. 11:13
DJOKOVIC, Novak
Melbourne, 2024. január 26. A szerb Novak Djokovic az olasz Jannik Sinner ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elõdöntõjében Melbourne-ben 2024. január 26-án. MTI/EPA/Mast Irham Fotó: Mast Irham
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistát vezető Novak Djokovics 6:2, 5:7, 6:3-ra verte meg a 69. helyen álló ausztrál Aleksandar Vukicot. A 24-szeres Grand Slam-bajnok 2019 után tért vissza az Indian Wells-i tornára, mivel korábban oltatlansága miatt nem léphetett be az Egyesült Államokba.

Ez volt a 400.

Vukic legyőzésével nem csak bejutott a legjobb 32 közé Indian Wellsben, de fontos pillanathoz is ért pályafutása szempontjából Novak Djokovics, ő lett ugyanis után a második olyan teniszjátékos, aki 400 mérkőzést megnyert ATP 1000-es tornákon.

 

Marozsán is továbbjutott

Folytathatja szereplését az Indian Wells-i tornán Marozsán Fábián is, miután a 64 között a 24. helyen kiemelt chilei Nicolas Jarryt győzte le 3:6, 7:5, 6:4-re. A Hajdúszoboszló SE sportolójára a 32 között a világranglistán 65. brazil Thiago Seyboth Wild vár.

Borítókép: Novak Djokovics lendületben (Fotó: MTI/EPA/Mast Irham)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.