Marozsán klasszisoktól kap segítséget, Alcaraz bosszúra szomjazik

Marozsán Fábián és Carlos Alcaraz is könnyed győzelmet aratott az Indian Wells-i ATP 1000-es tenisztorna harmadik fordulójában. A legjobb nyolc közé jutásért egymás ellen játszhatnak. Tavaly Rómában már összecsapott a két teniszező, akkor Marozsán Fábián óriási meglepetésre továbbjutott Alcaraz ellen.

2024. 03. 11. 7:33
ATP Qatar Exxonmobil Open Tennis Tournament 2024
Fabian Marozsan of Hungary is playing against Karen Khachanov in his round of 16 singles match at the ATP Qatar ExxonMobil Open tennis tournament at the Khalifa International Tennis Complex in Doha, Qatar, on February 21, 2024. (Photo by Noushad Thekkayil/NurPhoto) (Photo by Noushad Thekkayil / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Noushad Thekkayil
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, az ATP 1000-es tornákon Marozsán Fábián nem tud rosszul teljesíteni. A magyar teniszező eddig három alkalommal indult mesterversenyen, s mindannyiszor eljutott a nyolcaddöntőbe. Elsőre, tavaly Rómában, még a selejtezőből indulva Marozsán menetelésének legfontosabb állomása volt, amikor két szettben nyert Carlos Alcaraz ellen. A spanyol klasszis most, Indian Wellsben bosszúra szomjazik.

Carlos Alcaraz Indian Wells Marozsán Fábián tenisz
Carlos Alcaraz megkapja a Marozsán Fábián elleni visszavágás esélyét (Fotó: Getty Images/AFP/Clive Brunskill)

Miután a második fordulóban mindketten szetthátrányból fordítottak, a harmadik körben Marozsán és Alcaraz is magabiztosan érvényesítette a papírformát. A magyar teniszező a selejtezőből érkezett Thiago Seyboth Wild ellen négy, a címvédő Alcaraz a kanadai Félix Auger-Aliassime ellen öt játékot veszített összesen a két játszma alatt.

Marozsán és Alcaraz sorstársak

– Sokat beszéltünk arról, hogy mire lehet számítani a brazil teniszező ellen, aztán ahogy a meccs elindult, éreztem, hogy picit tompább, mint az elmúlt négy meccsén, amikor leütötte az ellenfeleket a pályáról és tüzelte a közönséget is. Kereste a saját játékát – mondta újabb győzelme után Marozsán Fábián, akinek a 6:2, 6:2-es sikere azt jelenti, hogy jövő héten akár megdöntheti eddigi egyéni csúcsát a világranglistán. Seyboth Wild gyengébb játékában az is közrejátszhatott, hogy Marozsán ennyit engedett neki, ugyanakkor a magyar teniszezőnek van miért aggódnia.

– A statisztikákon is látszik, hogy gyors volt a tempó, és sikerült, amit kitűztem magamnak, jól mozogtam a pályán. Kicsit megrándult a bokám a végén, amikor kiment, kezelést, kötést is kaptam, de bízom benne, hogy a következő másfél-két napban megfelelően regenerálódok – árulta el Marozsán.

Indian Wellsbe érkezve a bokája miatt aggódott Carlos Alcaraz is, igaz, a spanyol az első meccse után jelezte, hogy a vártnál sokkal kevésbé érezte két héttel korábban elszenvedett sérülését.

Alcaraz bosszúra szomjazik Marozsán ellen

Nem sokkal Marozsán sikere után Carlos Alcaraz is megnyerte a maga meccsét, az Indian Wells-i címvédő a tavalyi torna után idén is nyert Félix Auger-Aliassime ellen a kaliforniai sivatagban. Alcaraz élénken emlékszik a tavalyi, Marozsán Fábián elleni római vereségre.

– Nagyon rosszul éreztem magam utána, nagyon vágytam arra, hogy visszavághassak neki – mondta Alcaraz most, hogy megkapja a lehetőséget, de pontosan tudja, hogy nem veheti félvállról Marozsánt. – Nagyszerű teniszt játszik, az elmúlt hónapokban nagy nevek ellen nyert. Várom az újabb összecsapást.

Marozsán segítői: Cicipasz és Murray

Marozsán Fábián kulisszatitkot is elárult: igazi klasszisok segítették a játékát Indian Wellsben.

– Mutatja az előrelépést, hogy már olyan nevekkel melegíthetek be a meccseimre, mint Sztefanosz Cicipasz vagy az előző mérkőzésemet megelőzően Andy Murray. Ezúttal Cicipasz ritmusa jobban is feküdt, mint korábban a brit játékosé, minden úgy történt, ahogyan azt szeretem.

A nyáron visszavonuló, kétszeres olimpiai bajnok Murray azóta már kiesett Indian Wellsben, a kétszeres Grand Slam-döntős Cicipasz viszont két magabiztos győzelemmel bejutott a nyolcaddöntőbe.

Az alsó ágon Marozsán Fábián az egyetlen, még versenyben lévő teniszező, aki nem kiemelt. Az Australian Open-győztes Jannik Sinner is menetel, az olasz játékos továbbra sem veszített mérkőzést 2024-ben.

Borítókép: Marozsán Fábián (Fotó: NurPhoto via AFP/Noushad Thekkayil)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.