Djokovics és Nadal díjat kapott, Alcaraz mégsem őket méltatta + videó

Novak Djokovics kapta az év férfi sportolójának járó elismerést a hétfő esti, madridi Laureus gálán. Djokovics nagy riválisa, Rafael Nadal alapítványáért sportjószolgálati díjat vehetett át. Egy harmadik teniszklasszis, Carlos Alcaraz díjátadó volt a gálán, Jude Bellingham kapta meg tőle az év felfedezettjének járó elismerést. Az év női sportolója a spanyol futballista, Aitana Bonmatí, az év visszatérője az amerikai tornász, Simone Biles lett. A fogyatékkal élő sportolók között Ekler Luca is jelölt volt, a díjat a holland kerekesszékes teniszező, Diede de Groot nyerte.

2024. 04. 23. 8:33
Madrid, 2024. április 22.
Novak Djokovics szerb teniszezõ az év férfi sportolójának odaítélt kitüntetéssel a Laureus Sport Világdíjak madridi átadási ünnepségén 2024. április 22-én.
Novak Djokovics ötödször lett az év sportolója Fotó: MTI/AP/Manu Fernández
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár 2024-ben Novak Djokovics még egyetlen döntőt sem játszott, a 2023-as év róla szólt. A szerb teniszező tavaly mind a négy Grand Slam-tornán döntőt játszott, s hármat meg is nyert, csak Wimbledonban fogott ki rajta Carlos Alcaraz. Djokovics teljesítménye nem csak a teniszezők között volt kiemelkedő, a madridi Laureus gálán ő vehette át a tavalyi év legjobb sportolójának járó elismerést. Novak Djokovics beállította egy másik teniszező, csúcsát, immár mindketten öt alkalommal kapták meg a díjat.

Madrid, 2024. április 22.
Rafael Nadal spanyol teniszezõ és felesége, Maria Francisca Perello a Rafa Nadal Alapítványnak odaítélt sportjószolgálati díjjal a Laureus Sport Világdíjak madridi átadási ünnepségén 2024. április 22-én.
és felesége a díjjal, amelyet a spanyol teniszező alapítványa kapott (Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin)

– A sport egy univerzális nyelv, amely mindannyiunkat összehoz – hangsúlyozta beszédében Djokovics, aki kiemelte a stábja és a családja támogatását is, valamint külön köszöntötte a további jelenlévő teniszklasszisokat.

Ott volt ugyanis az eseményen többek között Rafael Nadal, Carlos Alcaraz, Martina Navratilova, valamint Garbine Muguruza, aki a múlt héten jelentette be a visszavonulását.

Navratilova és Alcaraz díjat adott át a rendezvényen, méghozzá labdarúgóknak. Navratilova a világbajnok spanyol női labdarúgó-válogatottat díjazta, amelyből Aitana Bonmatí az év női sportolójának járó elismerést is átvehette.

Alcaraz és Bellingham vicces jelenete

Alcaraz pedig az év felfedezettjének járó elismerést adta át a hozzá hasonlóan húszéves Jude Bellinghamnek, aki vasárnap hajrábeli góljával eldöntötte a Real Madrid javára a Barcelona elleni rangadót. Tavaly ugyanezt az elismerést Alcaraz kapta meg a Laureus gálán.

A spanyol teniszező kifejezte reményét, hogy Bellingham még sokáig lesz a Real Madrid játékosa, a díjat viszont Alcaraz majdnem megtartotta magának.

A visszavonulás határán álló Rafael Nadal viszont nem díjátadó, hanem díjazott volt: az alapítványának ítélt sportjószolgálati díjat vette át feleségével együtt.

A fogyatékkal élő sportolók kategóriájában Ekler Luca paralimpiai bajnok atléta révén tizennyolc év után először szerepelt magyar sportoló a jelöltek között, ebben a kategóriában a holland kerekesszékes teniszező, Diede de Groot kapta meg a díjat, az extrémsportot űzők között az ausztrál gördeszkás, Arisa Trew nyert. Az év visszatérője az amerikai tornász, lett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.