Arteta jót nevetett a „tudatlan” Kloppon + videó

Jürgen Kloppnak minden bizonnyal volt jobb programja is szerda este, mint hogy a Liverpool riválisainak Premier League-mérkőzéseit nézze. Már csak azért is, mert azt sem tudta, hogy a 31. fordulóban mikor lép pályára az Arsenal és a Manchester City. Kollégája, a londoniakat irányító Mikel Arteta viszont tűkön ülve nézi az ellenfelek meccseit.

2024. 04. 04. 17:46
Jürgen Klopp a riválisok helyett csak a Liverpoolra fókuszál
Jürgen Klopp a riválisok helyett csak a Liverpoolra fókuszál Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási a verseny a Liverpool, a Manchester City és az Arsenal között az angol bajnoki címért. Azt gondolhatnánk, hogy a csapatok vezetőedzőinek figyelme a televízióra szegeződik, amikor a riválisok pályára lépnek, de Jürgen Klopp esetében ez egyáltalán nincs így. Szerdai sajtótájékoztatóján a német menedzser bevallotta, azt sem tudta, hogy az Arsenal és a City órák múlva pályára lép. Arról már azóta minden bizonnyal értesült, hogy mindkét PL-gigász nyert, az Ágyúsok a Luton Town ellen 2-0-ra, a manchesteriek pedig az Aston Villa ellen 4-1-re.

Klopp már minden bizonnyal tudja, hogy a City szerdán Phil Foden mesterhármasával nyert az Aston Villa ellen
Klopp már minden bizonnyal tudja, hogy a City szerdán Phil Foden mesterhármasával nyert az Aston Villa ellen Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN

Arteta figyel, Klopp már nem

– Nem tudtam, hogy ma játszanak. Ez nem az én dolgom. Mindig arra számítok tőlük, hogy nyerni fognak. Nekünk nem velük kell foglalkoznunk, hanem megnyernünk a magunk meccseit, minél több pontot szerezni. A többiek nem érdekelnek – árulta el a Liverpool vezetőedzője. – Néhány éve megnéztem egy meccset, azt szerettem volna, hogy a Leicester győzzön (a Manchester City ellen – szerk.), de ez nem valósult meg. Az volt az utolsó alkalom, amikor ezt csináltam, és tanultam belőle. Amikor a riválisok játszanak, nem emelkedik meg a pulzusom.

 

Klopp a 2018–19-es idényre utalt vissza, amikor a Liverpool a végsőkig harcolt a Manchester Cityvel a bajnoki címért, és az utolsó előtti fordulóban a világoskékek Vincent Kompany gyönyörű góljával törték meg az elszánt Leicestert. Aztán az idénybeli utolsó PL-meccsüket is megnyerték Pep Guardiola tanítványai, ezzel a végelszámolásban egy ponttal jobbnak bizonyultak a Liverpoolnál.

A sokat látott Klopp tehát most máshogy áll hozzá az idény hajrájához, mint egykoron. Kollégája, Mikel Arteta hozzá képest tapasztalatlan, ez a második alkalom, hogy az aranyért vív az Arsenallal, ezért ő még reménykedve figyeli a riválisok meccseit, és jót mosolygott azon, hogy Kloppnak fogalma sem volt róla, mikor lép pályára a másik két bajnokaspiráns.

– Én tudtam, hogy a Manchester City most játszott – nevetett Arteta az Arsenal szerdai mérkőzése után. – Talán Klopp már sok trófeát nyert… Azt is tudom, hogy a Liverpool holnap este (csütörtökön 20.30-kor, tv: Spíler 1 – a szerk.) a Sheffielddel játszik az Anfielden. Én biztos a televízió előtt fogok ülni, szeretem a topcsapatok meccseit nézni.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.