Tisztul a kép, a jövőjéről beszélt a világbajnok magyar úszó

A legendás úszóedző, Bob Bowman váratlan keddi bejelentése után bizonytalanná vált a tréner és az ötkarikás játékokra készülő Kós Hubert közös jövője, a világbajnok magyar úszó azonban eloszlatta a kételyeket: Párizsig mindenképpen folytatódik az együttműködés. Bowman érdekes, egyben fontos kijelentést is tett a csapatmegbeszélésén.

2024. 04. 02. 19:36
Kós Hubert a férfi 100 méteres hátúszás döntõje után a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 25-én. Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, távozott a világbajnok Kós Hubertet és Sárkány Zalánt is foglalkoztató Arizona State Sun Devils úszóprogramjától a legendás edző, Bob Bowman. Michael Phelps korábbi trénere vasárnap még története első egyetemi bajnoki címét ünnepelte a Sun Devils csapatával, ám ezt követően kiderült, hogy a rivális Texasi Egyetem sportigazgatója lesz. Ezzel egyidejűleg kérdésessé vált az olimpiára készülő Kós Hubert további felkészülése is, ám a témával kapcsolatban maga az érintett megnyugtató választ adott.

Fontos megjegyzés

– Nincs változás, az olimpiáig Bobbal edzek, ez biztos. Jövő héten San Antonióban lesz verseny, aztán megyünk Coloradóba magaslati edzőtáborba. Utána lehet változás az eddigiekhez képest, hogy még visszajöhet-e ide Bob vagy már nem, és akkor esetleg Leon Marchand-nal másutt készülünk tovább. De tuti, hogy együtt maradunk, így hárman biztosan – nyilatkozott Kós a Magyar Úszószövetség honlapjának.

Hogy az olimpiát követően sorsa miként alakul, azt most még lehetetlen megmondani, az amerikai média mindenesetre abban biztos, hogy Marchand követi Bowmant Texasba – olvasható a Hunswim.com-on.

– Bob most ott van sajtótájékoztatón, szerdán jön vissza, utána tudok beszélni vele – mondta ennek kapcsán Kós, aki ugyanakkor megosztott egy sokatmondó részletet is a történtekről. Merthogy Bowman a csapatmeetingen esedékes bejelentés előtt egyedül Marchand-nal tudott váltani néhány szót az idő rövidsége miatt, viszont neki tett egy fontos megjegyzést: „Hubira is mindenképpen vigyázni fogok.”

 

Eredményes együttműködés

A nyári, párizsi játékokra esélyesként készülő Kós Hubert 2023 januárjában csatlakozott Bowman csoportjához az Arizonánál, ezt követően tavaly nyáron, Fukuokában 200 méter háton világbajnoki címet nyert.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.