Ez váratlan! A történelmi győzelem után távozott az olimpiára készülő magyar úszó edzője

Vasárnap még egyetemi bajnoki címet ünnepelt, kedden viszont már csapatot váltott a 23-szoros olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps, valamint a világbajnok Kós Hubert és Sárkány Zalán korábbi trénere, Bob Bowman. Az egyelőre kérdéses, Bowman döntése miként befolyásolja Kós és az edző közös munkáját.

2024. 04. 02. 17:18
Kós Hubert edzője távozott, egyelőre kérdéses, ez miként befolyásolja a közös munkát. Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Távozik a világbajnok Kós Hubertet és Sárkány Zalánt is foglalkoztató Arizona State Sun Devils úszóprogramjától a legendás edző, Bob Bowman. Ez az alaphír, amely azért is meglepő, mert Michael Phelps korábbi trénere vasárnap még a Sun Devils történetének első egyetemi bajnoki címét ünnepelte.

 

Riválishoz igazolt

A kilépésről szóló bejelentést hamar követte az új állomáshely megnevezése, Bowman a rivális Texas egyetem sportigazgatója lesz. Munkáját az Arizona State-nél Herbie Behm veszi át.


Kós világbajnok lett vele

A nyári, párizsi játékokra esélyesként készülő 2023 januárjában csatlakozott Bowman csoportjához az Arizonánál, ezt követően tavaly nyáron, Fukuokában 200 méter háton világbajnoki címet nyert. Jelen pillanatban még nem tisztázott, hogy Bowman távozása hogyan befolyásolja majd Kós és az edző közös munkáját.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.