Arteta bizakodik, pedig a Liverpool sanyarú sorsára juthat az Arsenal

A Liverpoolhoz hasonlóan az Arsenal is hazai pályán kapott ki a Premier League 33. fordulójában, ezzel tálcán kínálták a Manchester Citynek a bajnoki címet. Bár még nem dőlt el a verseny, és a londoni csapatot irányító Mikel Arteta is bizakodik, innen nem biztos, hogy van visszaút.

2024. 04. 15. 10:50
Mikel Arteta szerint várható volt az Arsenal megtorpanása
Mikel Arteta szerint várható volt az Arsenal megtorpanása Fotó: EPA/DANIEL HAMBURY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki már látott egy-két bajnoki címért folyó versenyfutást a Manchester City részvételével, tudhatja, hogy Pep Guardiola együttese könyörtelen ilyenkor, általában egy meccset sem veszít el tavasszal, úgyhogy a riválisoknak fel kell kötniük a gatyát, különben pórul járnak. Ezt az elmúlt években a Liverpool már számtalanszor, az Arsenal tavaly tapasztalta meg, hiába vezetettek az idény hajrájához közeledve, végül a City nyerte a csatározást.

Klopp Liverpoolja néhány nap leforgása alatt eldobhatott magától mindent
Klopp Liverpoolja néhány nap leforgása alatt eldobhatott magától mindent. Fotó: EPA/Adam Vaughan

Nem jelentene meglepetést, ha ez idén is így lenne. A manchesteriek szombaton 5-1-re kitömték a Luton Townt, ezzel az élre álltak, a Liverpool és az Arsenal válasza azonban nem érkezett meg, előbbi 1-0-ra veszített otthon a Crystal Palace, utóbbi 2-0-ra az Aston Villa ellen.

Erling Haalandék előnye ezzel hirtelen két pont lett a Premier League tabellájának élén, ami már csak könnyebb sorsolásuknak köszönhetően is kitarthat az idény végéig. A 73 pontos City még a Brightonnal (idegenben), a Nottingham Foresttel (idegenben), a Wolverhampton Wanderersszel (otthon), a Fulhammel (idegenben), a Tottenham Hotspurrel (idegenben) és a West Hammel (otthon) csap össze. A 71 ponttal álló, jobb gólkülönbségének köszönhetően második Arsenal a Wolverhamptonnal (i), a Chelsea-vel (o), Tottenhammel (i), Bournemouth-szal (o), Manchester Uniteddel (i), valamint az Evertonnal (o) is találkozik, míg a szintén 71 pontos Liverpoolra a Fulham (i), az Everton (i), a West Ham (i), a Tottenham (o), az Aston Villa (i) és a Wolverhampton (o) elleni ütközetek várnak.

 

A Liverpool nem tudott felállni a pofonok után

A felsorolást látva egyértelműen az Arsenalnak lesz a legnehezebb a befutója, de Mikel Arteta szerint még semmi sincs veszve. A spanyol menedzser az Aston Villa elleni vasárnapi vereség után szinte szóról szóra megismételte a liverpooliak nyilatkozatait, akik az Atalanta elleni zakó után elmondták, fontos, hogy győzelemmel emelkedjenek túl a keserű estén. Aztán láthattuk, hogy mi történt a Crystal Palace ellen…

– Nincs beleszólásunk abba, hogy mit csinál a Manchester City, mi csak a saját eredményeinket befolyásolhatjuk, sorra meg kell nyernünk a meccseinket – kezdett bele az értékelésbe Mikel Arteta. – Ez most fontos pillanat, teszt a számunkra, hogy képesek vagyunk-e összeszedni magunkat a vereség után. A Bayern München elleni meccs tökéletes lehetőség, hogy megmutassuk, képesek vagyunk rá.

Az Arsenal vezetőedzője szerint várható volt, hogy egyszer nem jön ki a csapatának a lépés.

– Amilyen meccseink voltak, nem meglepő, hogy ez történt. A világ bármelyik másik bajnokságában hat-nyolc ponttal vezetne egy csapat, ha zsinórban ennyi meccset nyerne, de itt nem ez a helyzet 

– világított rá Arteta, akinek a gárdája hasonló problémákkal küzdött, mint a Liverpool, vagyis nem tudta gólra váltani a helyzeteit. – Az első félidő fantasztikus volt, az egyik legjobb, amit egy topcsapat ellen produkáltunk. Legalább három-négy gólt szerezhettünk volna. A másodikban már nem ment úgy a játék, két elkerülhető gólt kaptunk.

Még ha a Premier League-ben már nincs is a saját kezében a sorsa, a Bajnokok Ligájában még tovább menetelhet az Arsenal. A Bayern München elleni hazai 2-2 után szerdán Münchenben (21.00, tv: Sport 1) a négy közé kerülhet. Ha viszont nem képes a felállni a pofonok után, akkor a Liverpool sorsára juthat. A gödörben lévő Vörösök egy hét alatt mindent eldobhattak, mert az Európa-ligában az angliai 0-3 után csütörtökön Bergamóban (21.00, tv: M4 Sport) szinte lehetetlen küldetés vár rájuk, a Premier League-ben pedig már elégszer elbánt velük a City.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.