Önbizalom szempontjából is fontos volt a britek nagyarányú legyőzése

Gond nélkül abszolválta első feladatát az április 11–14. között zajló olimpiai selejtezőn a magyar női kézilabda-válogatott, amelynek nagyarányú csütörtöki győzelméből négy góllal vette ki a részét Simon Petra. A lefújás után vele beszélgettünk.

2024. 04. 11. 19:28
Simon Petra és a magyar válogatott eredményes rajtnak örülhetett a debreceni selejtezőtornán. Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, a magyar női kézilabda-válogatott Nagy-Britannia 49-11-es legyőzésével kezdte meg szereplését csütörtökön a vasárnapig tartó, debreceni rendezésű olimpiai selejtezőn. A mérkőzést követően a Ferencváros játékosát, a nyitónapon négy gólt szerző Simon Petrát kérdeztük.

 

Megakadályozni a svéd rohamokat

– Szerintem nagyon pozitív volt a kezdés, a nézők is segítettek nekünk, így egy olyan mérkőzést tudtunk játszani, ami nagyarányú győzelemmel zárult. Van különbség a magyar és a brit válogatott játéka között, örülök, hogy ezt a pályán meg is tudtuk mutatni. Ez fontos volt nekünk önbizalom szempontjából, emellett mind támadásban, mind pedig védekezésben sok taktikai elemet tudtunk gyakorolni a következő mérkőzésekre nézve. Boldog vagyok, hogy így sikerült az első meccsünk – kezdte a lapunknak nyilatkozó Simon Petra.

A nemzeti csapatra pénteken már egy jóval komolyabb ellenfél vár, a világ élvonalába tartozó Svédország lesz az ellenfél.

– A svédek nagyon gyorsan viszik a lerohanásaikat, meg kell akadályoznunk, hogy gyors gólokat tudjanak szerezni. Jamina Robertset ki kell kapcsolnunk a svéd támadójátékból, hiszen körülbelül az összes akció hozzá köthető. Ha ezt meg tudjuk oldani, akkor szerintem a védekezésünk stabil tud maradni. Támadásban az ellenfél zárt védekezését meg kell tudnunk törni – mondta el a siker receptjét a 19 éves kézilabdázó.

 

Ha szükség lesz rá, segítene

Simon Petra reagált a Magyar Nemzetben nyilatkozó Kökény Beatrix szavaira is. A korábbi válogatott kézilabdázó a szerdán megjelent interjúnkban azt mondta, Simon képes lehet extra teljesítményre, adott esetben pedig átsegítheti a társakat egy-egy nehezebb időszakon.

– Nagyon aranyos, nem tudtam, hogy ezt mondta rólam – reagált Simon. – Remélem, ha szükség lesz rá, valóban tudok majd segíteni a csapatnak a nehezebb időszakokban.

Válogatottunk április 12-én, pénteken 18.00-tól folytatja a svédek ellen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.