Párizs 2024: Hongkongban és Rióban is elmaradt a magyar ünnep

Major Veronika egyetlen hellyel maradt le az olimpiai kvótáról légpisztolyban a Rio de Janeiró-i kvalifikációs versenyen, míg a magyar női 3×3-as kosárlabda-válogatott acsoportgyőzelme után az elődöntőben vérzett el a hongkongi kvótaszerző tornán.

2024. 04. 14. 15:08
Tokió, 2021. július 25.
Major Veronika a nõi 10 méteres légpisztoly versenyszám selejtezõjében a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a tokiói Aszaka Lõtéren 2021. július 25-én.
MTI/Czeglédi Zsolt
Major Veronika a tokiói olimpián ott volt, Párizsra még nincs kvótája Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc éve ötkarikás helyszín volt, idén az olimpiára vezető út fontos állomása: Rio de Janeiro a házigazdája a puskások és a pisztolyosok áprilisi olimpiai kvalifikációs versenyének. Vasárnap Major Veronika révén Magyarország is szerezhetett volna egy kvótát.

A magyar versenyző szombaton 579 körös teljesítménnyel a negyedik helyen került be a légpisztolyosok versenyének döntőjébe, amelyben két kvóta várta gazdáját. Major sokáig az első–második helyen állt, ám amíg a fiatal thaiföldi Kamoniak Saencha az egész döntő során tudta tartani a kvótához szükséges szintet, Major tizenötödikre csak 8,8-at lőtt, s végül egyetlen hellyel lemaradt a kvótaszerzésről, a thaiföldi versenyző mellett az indiai Palak Palak örülhetett.

Major Veronika a legutóbbi olimpián, Tokióban részt vehetett, Párizsra egyelőre három sportlövőnk szerzett kvótát: Pekler Zalán, Péni István és Fábián Sára Ráhel.

Szintén olimpiai kvótáért küzdött vasárnap a magyar női 3×3-as kosárlabda-válogatott. A csapat a hongkongi selejtezőtornán megnyerte a csoportját, a vasárnapi elődöntőben viszont 21-19-re kikapott Azerbajdzsántól, amely végül a döntőt is megnyerve kijutott a párizsi játékokra.

A magyar válogatottnak még egy esélye lesz, hogy kvótát szerezzen: május 16. és 19. között hazai pályán, Debrecenben válthatja meg a repülőjegyét a francia fővárosba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.