Három magyar játékossal állt a román bajnokavatás útjába a válogatott korábbi szövetségi kapitányának csapata + videó

A 24-szeres válogatott futballista, Varga Roland is gólt szerzett a román élvonalban szereplő Sepsiszentgyörgy és a listavezető FCSB 2-2-re végződő szerdai bajnokiján. A döntetlennel még nem biztosította be bajnoki címét a bukaresti labdarúgócsapat.

2024. 04. 25. 9:10
Varga Roland (labdával) góllal vette ki a részét a 2-2-es eredményből. Fotó: facebook.com/osksepsi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alapszakaszt is megnyerő FCSB (korábbi nevén Steaua Bucuresti) abban a tudatban lépett pályára Sepsiszentgyörgyön szerda este, hogy egy győzelemmel – és az Universitatea Craiova csütörtöki pontvesztésével – kilenc év elteltével román bajnoki címet ünnepelhet. A találkozó előtt Diószegi László, a Sepsi OSK magyar tulajdonosa a közösségi oldalán felháborodott hangvételű levélben arról számolt be, hogy néhány hazai drukker odaadta a szurkolói kártyáját a FCSB szurkolóinak, akik így helyet kaptak a hazai szektorokba. Ennek ellenére nagyobb szurkolói rendbontás nélkül zajlott le a mérkőzés – írta meg az Origó.hu.

Mindhárom magyar kezdett

Varga Roland a 22. percben, a vendégcsapat 1-0-s vezetésénél talált az ellenfél kapujába, kezdőként kapott lehetőséget, csakúgy, mint a hatszoros válogatott Kecskés Ákos, valamint a nemzeti tizenegyben eddig 14 alkalommal szerepelt Varga Kevin. Kecskést a szünetben, Varga Kevint és Varga Rolandot pedig a 60., percben cserélte le a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck.


Kolozsváron folytatja a Sepsi

A 2-2-es döntetlennel a Sepsi OSK maradt a felsőházi rájátszás hatodik helyén 28 ponttal. A bajnokságot négy fordulóval a szezon vége előtt az FCSB vezeti 46 ponttal, a második a címvédő Farul Constanta 35 egységgel, a harmadik helyen pedig az egy meccsel kevesebbet játszó Universitatea Craiova áll 34 pontjával. Az FCSB legközelebb szombaton biztosíthatja be a bajnoki címét, amikor a Farul csapatát fogadja. A Sepsi OSK vasárnap este a kolozsvári CFR otthonába látogat a felsőházi rájátszás 7. fordulójában – olvasható az Origó cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.