„Címeres mezben játszani különleges dolog” – a válogatott rangidőse felrázta a társakat + videó

A 11. divízió 1-es világbajnokságára készül a magyar férfi-jégkorongválogatott rangidőse, Sofron István, aki hatásos lelkifröccsel tért vissza társaihoz – öltözői beszéde megalapozta a közelmúlt sikereit. Videóinterjú a 36 éves játékossal.

2024. 04. 25. 11:33
Sofron István
Sofron István (20) szerint ki lehet kapni, de mindig szívvel-lélekkel kell küzdeni. Fotó: Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorrendben három győzelemmel melegített a vasárnap kezdődő jégkorong-világbajnokságra a magyar válogatott, amely Székesfehérváron kétszer legyőzte azt a norvég válogatottat, amely 2005 óta folyamatosan az elit mezőnyben szerepel, majd Bolzanóban megverte a vb-házigazda olasz csapatot is. A három meggyőző sikert két gyengébb fellépés előzte meg, hiszen Lengyelországban kétszer is kikapott a magyar együttes. Sofron István, a válogatott rangidőse a lengyelek elleni kudarc után csatlakozott a társaihoz, és olyan öltözői beszéddel nyitott, amivel felrázta a gárdát.

„Bennem is dúltak az érzelmek”

– Amikor megérkeztem, éreztem, hogy a srácok lelkivilága nem éppen az ideális, hiszen két olyan mérkőzésen voltak túl, amelyek nem sikerültek jól. Úgy éreztem, pár szóval fel tudom őket rázni – idézte a 36 éves csatárt a Metropol. – Én nem voltam részese annak a két, lengyelek elleni vereségnek, próbáltam felhívni a figyelmet, hogy nem a tudásunkkal, a tehetségünkkel van itt probléma, hanem lelkileg kell összerázni az egészet. Azt a munkát, azt a szenvedélyt kell beletenni a meccsekbe, ami mindig is jellemezte a magyar válogatottat az elmúlt 17 évben, amióta én is a részese vagyok. Felhívni a figyelmet arra, hogy milyen fontos az országnak, a gyerekeknek, a szurkolóknak, a magyar hokinak, hogy milyen teljesítményt nyújtunk. Ki lehet kapni, de szívvel-lélekkel kell küzdeni, mert címeres mezben játszani különleges dolog, ez nem mindenkinek adatik meg. Bennem is dúltak az érzelmek, mert ez az elmúlt 17 év nagyon sokat adott nekem.

A magyar csapat vasárnap Japán ellen kezd a világbajnokságon. Sofron István erről, valamint több más érdekes témáról is beszélt az alább látható videóban!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.