Eldőlt, Jürgen Klopp elköszönhet-e bajnokként a Liverpooltól

A Premier League hétvégi mérkőzései előtt papíron még a Liverpoolnak is volt esélye a bajnoki címre, de ebben már Jürgen Klopp menedzser sem hitt igazán. Igaza lett, a csapata hétfőn hiába nyer esetleg az Aston Villa otthonában, a Manchester City szombaton kora délután idegenben 4-0-ra kiütötte a Fulhamet, és ezzel a Liverpoollal szemben behozhatatlan előnyre tett szert, már csak az Arsenal lehet veszélyes a sorrendben negyedik bajnoki aranyérmére.

2024. 05. 11. 16:59
A Manchester City nem kegyelmezett a Fulhamnek, 4-0-ra nyert, és tovább menetel a sorrendben negyedik bajnoki cím felé Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp nem álmodozott, és jól tette. A Liverpool menedzsere a pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, bár matematikai esélye van csapata bajnoki címének, ő már nemigen reménykedik benne. 

Fotó:  MTI/EPA/Andy Rain

– Nem a bajnoki cím a legfontosabb gondolatom reggelente. Mindannyian látjuk a tabellát. Arra számítunk, hogy elveszítenek egy-két mérkőzést. A Citynek még három meccse van, az Arsenalnak kettő. Nehéz hinni benne, hogy kikapnak. De mindkét csapat előttünk játszik a fordulóban, szóval térjünk vissza erre a kérdésre hétfőn, ha netán a City és az Arsenal is veszítene – fogalmazott a német vezetőedző.

 

Nem kell hétfőig várni, szombaton kora délután meglett a válasz: a Manchester City a Fulham vendégeként igen sima, 4-0-s győzelmet aratott. Mindössze 12 percig bírta a nyomást a Fulham, Josko Gvardiol ekkor szerzett vezetést a vendégeknek, egy óra elteltével Phil Foden volt eredményes, majd ismét Gvardiol talált a kapuba. A hétperces ráadás is tartogatott történéseket: Issa Diop a saját 16-osán belül buktatta Julián Álvarezt (ezzel megkapta a saját második sárga lapját), a jogosan megítélt büntetőt pedig a sértett értékesítette, beállítva a 4-0-s végeredményt.

Josko Gvardiol védő létére két gólt is szerzett  Fotó: AFP

A győzelemmel a címvédő Manchester City 85 ponttal a tabella élére került. A Liverpool hét ponttal van lemaradva két fordulóval a vége előtt, ami azt jelenti, hogy még akkor sem érheti utol a Cityt, ha megnyeri a hátralévő mérkőzéseit az Aston Villa és a Wolwerhampton ellen. Az Arsenal viszont még reménykedhet, 

ha vasárnap az Old Traffordon nyer a Manchester United ellen, akkor Mikel Arteta csapata ismét a tabella élére áll egy pont előnnyel, ám a bajnoki cím sorsa továbbra is a City kezében marad, hiszen Josep Guardiola csapata egy meccsel kevesebbet játszott.

 Ezt kedden pótolja a Tottanham ellen, majd az utolsó körben a West Ham Unitedet fogadja, míg az Arsenal az Evertont látja vendégül.

Ha a Manchester City végez az élen, akkor az első csapat lesz a Premier League történetében, amely egymás után négyszer nyeri meg a bajnoki címet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.