Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Milák Kristóf olyat tesz, amit már hosszú ideje nem csinált

Milák Kristóf már a júniusi Európa-bajnokság előtt rajtkőre áll. Az olimpiai, világ- és hatszoros Európa-bajnok úszó a Mare Nostrum-körverseny két állomásán is ott lesz.

2024. 05. 24. 11:58
Milák Kristóf a 2024-es országos bajnokságon
Milák Kristóf a 2024-es országos bajnokságon Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a hosszú kihagyása után az áprilisi országos bajnokságon visszatérő már a június közepén megrendezésre kerülő Európa-bajnokság előtt is megmutathatja magát. Nagyjából két hete feltüntették őt a Mare Nostrum versenysorozat monacói állomásának résztvevői között, de ekkor nem vehettük készpénznek, hogy ténylegesen ott lesz a viadalon.

Most azonban a Magyar Úszószövetség is megerősítette Milák indulását, az olimpiai bajnok úszó ezzel a 2022-es, augusztusi Európa-bajnokság után először indul nemzetközi versenyen. A szövetség cikke szerint szinte a teljes válogatott keret részt vesz a versenysorozaton, hiszen az olimpia előtt itt tesztelhetik, hol tart a felkészülésük. Akiknek pedig még nincs szintidejük, a franciaországi Canet-en-Roussillonban (május 25–26.), Barcelonában (május 29–30.), esetleg Monte-Carlóban (június 1–2.) teljesíthetik.

Mindeközben az olimpiai szintidőért küzdő, háromszoros olimpiai bajnok a hétvégén egy londoni nemzetközi viadalon vesz részt.

Magyar indulók a Mare Nostrumon

Canet, Barcelona, Monte-Carlo:
Jászó Ádám, Senánszky Petra, Szabó Szebasztián

Canet, Barcelona:
Verrasztó Evelyn, Verrasztó Dávid

Barcelona, Monte-Carlo:
Sebestyén Dalma, Milák Kristóf

Canet:
Ábrahám Minna, Békési Eszter, Késely Ajna, Mihályvári Farkas Viktória, Molnár Dóra, Pádár Nikolett, Szabó-Feltóthy Eszter

Barcelona:
Magda Boldizsár, Márton Richárd, Telegdy Ádám, Zombori Gábor

Monte-Carlo:
Kovács Benedek, Németh Nándor, Mészáros Dániel, Burián Katalin

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.