Következő mérkőzések
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Van esély Máté Csaba kinevezésére? Orosz Pál válaszolt

Orosz Pál szerint nem volt elegáns Dejan Sztankovics vezetőedző múlt heti távozása a Ferencvárostól. A FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója Máté Csabáról is nyilatkozott, akit a szurkolók szívesen látnának újra a csapat élén.

Forrás: MTI2024. 05. 24. 7:55
Máté Csabát szívesen visszahívnák a szurkolók
Máté Csabát szívesen visszahívnák a szurkolók Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M1 aktuális csatornán csütörtökön Orosz Pál elmondta, az elválás mikéntje és időzítése nem tetszett neki: Dejan Sztankovics a Pakssal szemben elbukott Magyar Kupa-döntő után, az Újpest elleni derbire hagyta ott a csapatot. – Ez nem volt elegáns! – fogalmazott.

Az FTC vezérigazgatója kitért arra, hogy céljaikat elérték, kivéve a Magyar Kupát, ami egy fájdalmas pontja az idénynek. – Összességében nézve egy nagyon szép idényt futottunk, nemzetközi és magyar szinten is  – mondta, hozzátéve: amikor már nem volt nemzetközi kötelezettsége a csapatnak, akkor meg tudták szerezni azt az előnyt, ami elegendő volt a bajnoki címhez.

A vezérigazgató hangsúlyozta: nekik más tervük nem is lehet minden idény előtt, mint megnyerni a bajnokságot és a kupát, valamint nemzetközi szinten jelen lenni. A következő kiírásban is ezt célozzák meg a Bajnokok Ligája csoportkörével.

– Büszkék vagyunk a sorozatban hat bajnoki címre, ilyen még nem volt a klub történetében, és a mi kezünkben van, hogy meglegyen a hetes – tette hozzá.

Az edzőkereséssel kapcsolatban kiemelte, hogy több jelölt van, róluk nem mondana semmit, de olyan személyt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata. Ezért Máté Csaba – aki az idény közben Sztanyiszlav Csercseszovot váltotta tíz mérkőzésre ideiglenesen – visszahozatalára nincs esély.

– Azt szeretjük, ha huzamosabb ideig együtt dolgozhatunk valakivel, így úgy szeretnénk most edzőt találni, hogy hosszú időre velünk maradjon – mondta. Ez volt a terv a Szpartak Moszkvához távozott Sztankoviccsal is, de az élet közbeszólt.

Orosz Pál kitért arra, hogy Sztankovics olyan ajánlatot kapott, ami financiálisan jobb, mint a Ferencvárosnál megkereshető pénz, de ha a csapat elérné a BL-csoportkört, akkor nem biztos, hogy anyagilag jobban jár új állomáshelyén.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.