Elkülönítették a társaitól, a Real alapembere a kertjében készült a BL-döntőre

Andrij Lunyin derekasan helytállt az idényben, amikor a sérült Thibaut Courtois-t kellett helyettesíteni a Real Madrid kapujában. Az év legfontosabb klubmeccséről mégis lemaradhat az ukrán futballista.

2024. 05. 31. 14:17
Thibaut Courtois és Andrij Lunyin is szívesen védené a Real Madrid kapuját
Thibaut Courtois és Andrij Lunyin is szívesen védené a Real Madrid kapuját Fotó: AFP/JAVIER SORIANO
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kepa Arrizabalagát 2023 nyarán azért vette kölcsön a Real Madrid a Chelsea-től, mert első számú kapusa, Thibaut Courtois hosszú időre kidőlt. Az első hónapokban még a spanyol játékos védett, de aztán tavaly novemberben ő is kisebb sérülést szedett össze, aztán Andrij Lunyin vette át a helyét, és bebetonozta magát a kapuba, főszerepet játszott abban, hogy a királyi gárda bejutott a Bajnokok Ligája szombati döntőjébe (21.00, tv: M4 Sport), ahol a spanyolok a Borussia Dortmunddal csapnak össze a Wembley gyepén.

A Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti csak egy kapust választhat
A Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti csak egy kapust választhat (Fotó: MTI/AP/Jose Breton)

Adná magát, hogy ismét Lunyin védjen, hiszen kirobbanó formában védett az elmúlt hónapokban, de közben Courtois is visszatért, és májusban szinte csak ő kapott játéklehetőséget. Ennek ellenére sem volt egyértelmű, hogy a BL-fináléban ki véd. Carlo Ancelottit nagy dilemma elé állította, hogy két nagyszerű kapusa van.

– Ez nagyon nehéz döntés. Mindketten megérdemlik, hogy pályára lépjenek a döntőben. Lunyin azért, mert fantasztikusan teljesített az idényben. Courtois pedig azért, mert a sérülése után visszatért, és mindenki tisztában van vele, milyen képességekkel rendelkezik – vacillált a Real Madrid olasz vezetőedzője.

Lunyin nélkül kelt útra a Real Madrid

Ancelotti döntését némiképp megkönnyítheti, hogy Lunyin a napokban influenzás lett, emiatt elkülönítették a csapattól, nem utazhatott el csütörtökön a társaival Londonba. De a kapus nem adta fel a reményt, otthon, a kertjében edzett. A felesége, Anastasiia Tomazova egy fényképpel mutatta meg Lunyin elhivatottságát: 

– Amikor a láz sem áll az edzés útjába. Nagyon büszke vagyok rád – írta a fotó mellé Tomazova.

Lunyin az edzőközpont helyett otthon készült a döntőre
Lunyin az edzőközpont helyett otthon készült a döntőre Fotó: instagram.com/a.nastasica/

Lunyin felesége azóta a madridi Adolfo Suárez Madrid-Barajas repülőtérről is bejelentkezett, ő már úton volt Londonba. Ezek alapján vélhetően az ukrán kapus sem hagyja ki a döntőt. Kérdés, hogy a gyepről, a kispadról, esetleg a lelátókról figyelheti-e a történéseket.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.