Videón a Juventus kirúgott edzőjének őrjöngése, aki fültépést is ígért

A Juventus labdarúgócsapata még szerdán megnyerte az Olasz Kupát, a római döntőben 1-0-ra nyert az Atalanta ellen. A Juve azonban pénteken kirúgta a találkozó végén önmagából kivetkőzött Massimiliano Allegri vezetőedzőt.

2024. 05. 18. 9:50
Massimiliano Allegri kivetkőzött önmagából Forrás: x
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Olasz Kupa döntőjében Dusan Vlahovics találata döntött, a Juventus szerb támadója még a 4. percben vette be az Atalanta kapuját, és több gól nem esett a római Olimpiai stadionban. Ám nemcsak az első, hanem az utolsó percek is eseménydúsak voltak. A Juve vezetőedzője, Massimiliano Allegri magából kivetkőzve és a zakójától is megszabadulva őrjöngött, ordibált a negyedik játékvezetővel. A mérkőzést vezető Fabio Maresca kiállította, de ünnepelni visszatért a pályára. Cristiano Giuntoli sportigazgató gratulációját viszont nem fogadta.

Allegri dühöngésének csúnya vége lett

 

Később azonban megint elszakadt nála a cérna, és megfenyegette a torinói Tuttosport főszerkesztőjét. Guido Vaciago állítása szerint a tréner kilátásba helyezte neki, hogy mindkét fülét letépi és beveri az arcát. Allegri azzal vádolta meg a sportlapot, hogy a Juventus vezetése tollba mondja nekik, mit kell írniuk. A háttérben az áll, hogy a klub már korábban eldöntötte, megválik Allegritől. A Juventus a Serie A legutóbbi öt fordulójában öt döntetlent játszott, a bajnokságban csak a negyedik helyen áll; igaz, azonos pontszámmal a Bolognával.

Allegri azóta elnézést kért a főszerkesztőtől, és mindketten tudatták, nincs harag.

Allegri sejthette, hogy a kupagyőzelem sem menti meg

Az 56 éves Allegri előbb 2014 és 2019 között 271, majd 2021 óta 149 összecsapáson irányította a Juventust, amellyel a bajnoki címet és az Olasz Kupát is ötször hódította el, s 2015-ben és 2017-ben is Bajnokok Ligája-döntőt vívott a Juvével. Ettől a szinttől most messze van a csapat, és a feszült tréner sejthette, hogy a kupagyőzelem sem menti meg.

A mostani szezonból még két találkozó van hátra, a Zebrák hétfőn Bolognába utaznak, majd jövő vasárnap a Monza elleni hazai találkozóval zárják a Serie A-t. Allegri utódja sajtóhírek éppen a Bolognát edző, a csapatot szintén a BL-be vezető Thiago Motta lesz.

Massimiliano Allegri nem először veszítette el az önuralmát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.