Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Lisztes megalázása miatt dühös a lelépett Sztankovicsra a Fradi legendája

A Paks ellen 2-0-ra elveszített hazai kupadöntő után viharos gyorsasággal távozott a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, a szerb Dejan Sztankovics, akit a Szpartak Moszkva kivásárolt a szerződéséből. A Metropol ferencvárosi kötődésű legendákat kérdezett a váratlan fejleményről.

2024. 05. 17. 15:45
STANKOVIC, Dejan; CISSÉ, Ibrahim; SZEVIKJAN, Edgar
Budapest, 2024. május 15. A ferencvárosi Ibrahim Cissé (b) és Edgar Szevikjan (j), valamint Dejan Sztankovics, a Ferencváros szerb vezetõedzõje a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntõjében játszott Paksi FC–Ferencvárosi TC mérkõzés után a Puskás Arénában 2024. május 15-én. A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyõzte a bajnok Ferencvárost. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van, aki meglepődött, van, aki szapulja a Ferencváros futballcsapatától távozott vezetőedzőt, Dejan Sztankovicsot, aki a Szpartak Moszkvánál folytatja karrierjét. A Ferencvárossal korábban edzőként bajnoki címet nyert Csank Jánost nem lepte meg az edzőváltás.

– Az teljességgel kizárt, hogy egyik óráról a másikra, a hasára ütve áll fel a szakember. Régóta dolgozhatott a Szpartak Moszkva vezetésével ezen a klubcserén. Az efféle ügyleteket előre lebiztosítják, Sztankovics is tárgyalt az oroszokkal. Hogy ebben közrejátszott-e a Pakstól elszenvedett kupavereség, ebben nem vagyok biztos. Tudatosan készülhetett a szerződésbontásra, csak arra várt, hogy a bajnoki cím mellé megszerzi-e a Magyar Kupát is – jegyezte meg a Metropolnak Csank János.

Bálint László Kupagyőztesek Európa Kupája-ezüstérmet, két magyar bajnoki címet nyert az FTC-vel, amelyben 316 tétmérkőzést játszott. Bevallotta, ő meglepődött a szerződésbontáson.

– Fáradozott annyit a Fradiért, hogy elismerjük a munkásságát. Talán a kupavereség után telt be nála a pohár, azt a 0-2-t feltehetően képtelen volt feldolgozni. A mai elanyagiasult világban persze nem új dolog a váltás. Azt el tudom képzelni, hogy a budapestinél jelentősebb fizetést ígértek neki Moszkvában – fogalmazott Bálint.

Juhász István, az FTC örökös bajnoka, az 1968-ban olimpiai bajnoki címet nyert futballista két okból sem fájlalja a szerb szakember távozását.

– Egyrészt sem taktikai, sem morális értelemben nem hozott semmiféle újat futballcsapatunk életében. Másrészt a személyemben is sértve érzem magam azért, ahogy a kupadöntőben a Fradi-nevelés Lisztes Krisztiánnal bánt. Behozta, majd bő negyedóra után lecserélte, amivel mélyen belegázolt a fiatal srác lelkébe. Remélem, Krisztián ezen túlteszi magát, én viszont ősfradistaként nem bocsátom meg ezt a sértést – nyilatkozta Juhász, aki a Ferencvárossal négy bajnoki címet nyert, a KEK-ben második volt, megnyerte a Juventus ellen a Vásárvárosok Kupája-döntőt, és 302 tétmeccsen szolgálta a klubot.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30 
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.