Ancelotti miatt kellett magyarázkodnia a Real Madridnak

Kiforgatták a szavait, állította Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője, miután egy olasz lapnak adott interjúját követően neki és a klubjának is magyarázkodnia kellett.

2024. 06. 10. 16:50
Carlo Ancelotti vezetésével a Real Madrid ismét megnyerte a BL-t
Carlo Ancelotti vezetésével a Real Madrid ismét megnyerte a BL-t Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő nyáron, az Egyesült Államokban rendezik meg az első megreformált klubvilágbajnokságot, amely négy hétig tart majd, és 32 csapat vesz rajta részt. Köztük lennének a legjobb európai együttesek, így tehát az idén Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid is, bár Carlo Ancelotti vezetőedző az Il Giornale napilapnak adott interjúja alapján valószínűsíthető volt, hogy a királyi gárda kihagyja a tornát.

Ha nem is busszal, de a Real Madrid játékosai elutaznak a klubvilágbajnokságra
Ha nem is busszal, de a Real Madrid játékosai elutaznak a klubvilágbajnokságra (Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin)

– A játékosok és a klubok sem vesznek majd részt ezen a tornán. A FIFA elfelejti, hogy egyetlen Real Madrid-meccs húszmillió eurót ér, a szövetség pedig a teljes tornán való részvételért adna ennyi pénzt. Nemcsak mi, hanem más klubok is elutasítják majd a meghívást – mondta az olasz sikeredző.

Ancelotti és a Real Madrid is cáfolt

Ancelotti azóta az X-oldalán korrigálta a szavait, mivel szerinte félreértelmezték a gondolatait.

– Az Il Giornale-nek adott interjúmban a FIFA klubvilágbajnokságról elmondottakat máshogy értelmezték, mint azt szerettem volna. Ez egy olyan torna, egy újabb remek lehetőség arra, hogy trófeákért szálljak harcba a Real Madriddal, és sosem utasítanék el egy ilyen esélyt – szögezte le a ma 65. születésnapját ünneplő tréner.

Ancelotti helyreigazításával egy időben a Real Madrid is közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy a csapat részt vesz a 2025-ös klubvilágbajnokságon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.