Hiába a győztes Eb-főpróba, csak lézengtek az emberek a szlovák stadionban

Vasárnap négy felkészülési mérkőzést rendeztek Európában, valamennyi pályán szerepelt egy-egy Európa-bajnokságra készülő csapat. A franciák meglepetésre nem tudták legyőzni Kanadát.

2024. 06. 10. 7:52
UEFA EURO 2024 teams - Slovakia
A szlovák válogatott pár ezer néző előtt játszotta utolsó felkészülési találkozóját. Fotó: EPA/FEHIM DEMIR
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Olaszország mellett a szlovákok és a georgiaiak nyertek, Franciaország viszont vendéglátóként nem tudott gólt lőni az Eb-főpróbán.

Kylian Mbappé alig 15 percet kapott

A 2021-es kontinenstorna győztese, az olasz labdarúgó-válogatott a bosnyákok ellen hangolt – Bosznia keretében ezúttal egyetlen olyan játékos sem volt, aki klubszinten a magyar élvonalban futballozik. Az Empoliban rendezett összecsapást egyetlen gól döntötte el, Davide Frattesi egy beadás után, felugorva szerzett szép találatot. Az 1-0-s olasz győzelmet érő gólt itt ön is megnézheti.

Az Eb-győzelemre is esélyesnek tartott Franciaország Bordeaux-ban fogadta Kanadát, ám a főpróba nem lett eredményes, nem született ugyanis gól a meccsen. A PSG-től a Real Madridba igazolt Kylian Mbappé csak a kispadon kezdett, a 74. percben állt be.

Nem volt nagy érdeklődés

A Magyarországgal szomszédos Szlovákia együttese a szünetben 1-0-ra vezetett Wales ellen, ám végül magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott. A találkozót a nagyszombati Anton Malatinsky Stadionban rendezték, ám a 18 200 néző befogadására alkalmas arénában mindössze 6348 néző volt kíváncsi a sorozatban harmadik Európa-bajnokságára készülő válogatottra. Szintén meggyőző sikerrel hangolt Georgia, amely Montenegró vendégeként nyert 3-1-re.

Felkészülési meccsek, a vasárnapi eredmények: 
Olaszország–Bosznia-Hercegovina 1-0 (1-0)
Franciaország–Kanada 0-0
Szlovákia–Wales 4-0 (1-0)
Montenegró–Georgia 1-3 (0-2)

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.