Nem jött össze a dán óriás álma, dühöngve búcsúzott a világ egyik legjobbja + videó

A Barcelona végső győzelmével zárult a férfikézilabda Bajnokok Ligája kölni rendezésű négyes döntője. A vasárnapi fináléban 31-30-ra nyerő katalánok a Telekom Veszprémet kiejtő Aalborgot győzték le, így a olimpiai, világ- és Európa-bajnok dán válogatott kézilabdázó, a visszavonulását korábban bejelentő Mikkel Hansen klubszinten BL-győzelem nélkül fejezte be a pályafutását.

2024. 06. 10. 8:31
HANSEN, Mikkel
Mikkel Hansen még utolsó idényében is megnyerhette volna a BL-t. Fotó: MTI/Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden idők egyik legjobb kézilabdázója, a 196 centis dán óriás, Mikkel Hansen áprilisban jelentette be, hogy az idei olimpia után nem folytatja a pályafutását. A játékos csapata ezt követően a Telekom Veszprém legyőzésével biztosította be helyét a BL négyes döntőjében.

20240425__MI_075
A veszprémiek elleni párharc végén még Mikkel Hansen örülhetett. Fotó: Mirkó István

Megvolt az esély az egyenlítésre

A döntőbe vezető szombati mérkőzésen a Barcelona a Kielt, az Aalborg pedig a Kölnben címvédőként szereplő Magdeburgot verte meg. Létrejött tehát az „álomdöntő”, Mikkel Hansen a sorozat legeredményesebb együttese, a Barcelona ellen kapott egy esélyt arra, hogy csapatával megszerezze a remek sikerekkel tarkított pályafutásából még hiányzó BL-elsőséget.

Nos, a korábban háromszor is a világ legjobbjának választott Mikkel Hansenen nem múlott a győzelem: az Aalborg részéről Hansen nyolc, Thomas Arnoldsen és Mads Höxer Hangaard pedig hat-hat alkalommal talált be, ám ez is kevés volt, a Barcelona 31-30-ra nyert, így újra Európa trónjára ülhetett. A Barcelona 12. alkalommal nyerte meg a BL-t. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy az Aalborg a hajrában kétszer is támadhatott az egyenlítésért, sőt Hansené lehetett volna a csattanó, ám a dán időn túli szabaddobása lécet talált. A sikertelen próbálkozás után Hansen nem is tudta leplezni érzelmeit, dühöngve vette tudomásul a vereséget.


Párizs lesz a végállomás

Mikkel Hansent tehát vasárnap láthatták utoljára klubmérkőzésen, a 36 éves dán pályafutása azonban még nem ért véget, az utolsó meccsek a párizsi olimpián következnek. Ott Dánia Norvégiával, Magyarországgal, Franciaországgal, Egyiptommal és Argentínával szerepel egy csoportban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.