Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Bellingham lefotózta Mourinhót és megmutatta, milyen egy igazi bajnok

Jude Bellingham élete legkülönlegesebb napját élhette át a Bajnokok Ligája döntőjében szombat este, hiszen mindössze húszévesen, az első Real Madrid színeiben töltött idényében BL-győztes lett, ráadásul neki hazai pályán, a londoni Wembley-ben, és a volt csapata, a Dortmund ellen. Bellingham a lefújás után megmutatta, milyen egy igazi bajnok: egykori csapattársát vigasztalta, az édesanyját pedig lefotózta José Mourinhóval.

2024. 06. 02. 8:04
UEFA Champions League final - Borussia Dortmund vs Real Madrid
Jude Bellingham volt dortmundi csapattársát vigasztalja, miután a Real Madrid színeiben 2-0-ra megnyerte a BL-döntőt a német csapat ellen. Fotó: EPA/ANDY RAIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fantasztikus idényen van túl akit tavaly nyáron 103 millió euróért vett meg a Real Madrid a Dortmundtól. Idén épp e két csapat vívta egymás ellen a BL-döntőt, amelynek a végén az angol önfeledten ünnepelhette a 2-0-s sikert és azt, hogy ilyen fiatalon megszerezte a klubfutball legértékesebb trófeáját. Mindezt a Real Madrid egyik legfontosabb játékosaként, hiszen 42 tétmeccsen 23 góllal és 13 gólpasszal zárta az idényt, a fináléban ő adta az asszisztot találata előtt, amivel kialakult a végeredmény.

UEFA Champions League final - Borussia Dortmund vs Real Madrid
Jude Bellingham a családjával a BL-győzelem után: édesanyja, testvére és az édesapja társaságában. Fotó: EPA/Isabel Infantes

Bellingham a lefújás után megmutatta, milyen egy igazi bajnok és sportember, s miközben a Real Madrid játékosai már egymás nyakába borulva ünnepelték a klub történetének 15. BEK/BL-győzelmét, az ő első útja egyik volt dortmundi csapattársához vezetett, és megvigasztalta a földön összetörve kesergő Jamie Bynoe-Gittenst, akivel három évet töltött el együtt a német klub színeiben.

Az angol sztár egyébként is nagyon szimpatikusan nyilatkozott a döntő után, érzelmes mondataiban a családja szerepét emelte ki. – Egészen addig bírtam az érzelmeimmel, mígnem megláttam anya és apa arcát, meg persze a testvéremét, akinek próbálok példát mutatni – fogalmazott Bellingham, akinek szavait a Daily Mail idézte. – Megszámlálhatatlan az esték száma, amikor a szüleim hétkor már pihenhettek volna, ehelyett késő estig, 10-11-ig utaztak azért, hogy engem futballozni vigyenek. Nem is álmodhattam volna szebbről, hihetetlen, ami itt történt.

Bellingham: Vannak nehéz pillanatok

Bellingham szülei és a testvére már öt órával a BL-döntő kezdete előtt a Wembley lelátóján voltak, és a játékos egész pályafutása alatt inspirációt adtak neki, végigkísérték az útját Birminghamből Dortmundon keresztül a Real Madriddal elért BL-győzelemig.

– Mindig arról álmodtam, hogy ilyen meccseken lépek pályára. Vannak nehéz pillanatok, amikor az ember megkérdőjelezi, hogy megéri-e a sok erőfeszítés, de az ilyen estéken minden kifizetődik. Nem tudom szavakba önteni, amit érzek, ez életem legjobb napja – tette hozzá Bellingham.

A Real Madrid sztárja Mourinhót fotózta le

Ott volt a Wembley-ben a török Fenerbahcéhoz frissen aláíró José Mourinho is, aki szakkomentátorként dolgozott a BL-döntő alatt, és akiről Bellingham képet készített az édesanyjával együtt, ami az örömpillanatok egyik legaranyosabb momentuma volt. – Elnézést, édesanyám évek óta rajong érted – mondta Bellingham Mourinhónak, aki persze örömmel tett eleget a kérésnek.

Érdekesség, hogy a döntő legelején Bellinghamtől akart szelfit kérni az egyik rendbontó a három közül, akik beszaladtak a pályára a nézőtérről. Egyiküket a Dortmund játékosa, Marcel Sabitzer vitte a földre.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.