Meghökkentő adat a Real Madrid első gólszerzőjéről a BL-döntőben

Dani Carvajal gólja döntötte el a Real Madrid-Borussia Dormund Bajnokok Ligája-döntőt, Vinícius találata már csupán a ráadás volt a 2-0-ra megnyert mérkőzésen, amely a madridiak tizenötödik BL/BEK-győzelmét jelentette. Carvajal fejesgólja mestermunka volt, egyúttal kuriózum, hiszen a mezőny legalacsonyabb játékosaként fejelt Gregor Kobel kapujába.

2024. 06. 01. 23:13
CARVAJAL, Dani
Dani Carvajal, a Real Madrid jobbhátvédje ünnepli a gólját a Dortmund elleni Bajnokok Ligája-döntőben Fotó: MTI/AP/Dave Shopland
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába játszott jobban a mérkőzés többségében a Borussia Dortmund, valahogy benne volt a levegőben, hogy a Real Madrid nyeri meg a 2023–24-es idény Bajnokok Ligája döntőjét. Az már kevésbé, hogy éppen így, a mezőny legalacsonyabb játékosa, a csupán 173 centiméter magas Dani Carvajal fejesgóljával. 

CARVAJAL, Dani, Real Madrid, Borussia Dortmund, Bajnokok Ligája-döntő, legalacsonyabb
A Dortmund játékosa dermedten figyelik, amint Carvajal fejese után a labda a háló felé tart. Fotó: Andy Rain/MTI/EPA

Persze ismerjük el, a jobbhátvéd okosan lépett el a védőjétől és mesterien csúsztatott a hálóba Kroos szögletéből. (A 83. percben Vinícius állította be a 2-0-s végeredményt.)

A Real Madridnak nem Carvajal a legalacsonyabb játékosa, Luka Modric a maga 172 centijével még nála is kisebb, Lucas Vázquez pedig ugyancsak 173 centi, a legalacsonyabb madridi pedig Brahim Díaz 170 centivel. Csakhogy a BL-döntő első góljánál még egyikük sem volt a pályán. Modric csak a 86. percben éppen Kroos helyére állt be, Vázquez pedig a 94.-ben helyére, Díaz pedig nem kapott lehetőséget.

Carvajal az egész mezőny legalacsonyabb futballistája volt a pályán, hiszen a dortmundiak is mind magasabbak nála. De lám, a termet nem minden, ahogy anno azt Gerd Müller, Romário és persze Diego Maradona, avagy „Isten keze” is bizonyította.

Carvajal mellesleg a jelenlegi Real Madrid második legrutinosabb játékosa. A klub saját nevelésű labdarúgója, egy idényt leszámítva – 2012–13-ban a német Leverkusenben szerepelt kölcsönben – mindig a Madridban futballozott, 2013 óta az első keret stabil tagja, a mostani immár a hatodik BL-győzelem, amelynek részese.

Csakúgy, mint Nacho, aki nála is idősebb két évvel, s 2011 óta tagja az első csapatnak. Igaz, amíg Carvajal alapember, Nacho sokat koptatta a kispadot.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.