Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A belgák nem bírtak a VAR-ral és a remek szlovákokkal sem

A labdarúgó Európa-bajnokság második hétfői mérkőzésén az E csoportban borult a papírforma, az ukránok románoktól elszenvedett veresége után óriási meglepetésre a nagyon jól játszó Szlovákia 1-0-ra legyőzte Belgiumot. A szlovákok a 7. percben szereztek vezetést, a belgák Lukaku révén kétszer is betaláltak a kapuba, ám a VAR-ra támaszkodva a játékvezető végül egyiket sem adta meg.

2024. 06. 17. 19:57
CASTEELS, Koen
A szlovák Ivan Schranz ezzel a góllal szerzett vezetést Szlovákiának Belgium ellen. Fotó: MTI/AP/DPA/Swen Pf'rtner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Domenico Tedesco szövetségi kapitánnyal a belgák tizennégy meccs óta veretlenek, de érdekesség, hogy korábban a Schalke és az RB Leipzig edzőjeként is nyeretlen maradt a szlovákok elleni csoportmérkőzés helyszínén, Frankfurtban. Ennél azonban alighanem jobban izgatta, hogy több játékosára nem számíthatott sérülés miatt, a belga közvéleményt pedig az izgatta, hogy a szövetségi kapitány korábbi személyes nézeteltérések miatt nem nevezte az Európa-bajnokságra a világ egyik legjobb kapusát, Thibaut Cuortois-t.

CASTEELS, Koen
Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

Belgium a harmadik a világranglistán, azaz a mérkőzés esélyesének számított, ám Szlovákia hamar jelezte, hogy hidegen hagyják a latolgatások, és már a 7. percben vezetést szerzett: Kucka lövését védte Casteels, ám a labda tőle jobbra Schranz elé pattant, aki balról, éles szögből okosan a kapus mellett a hosszú sarokba helyezett – 0-1. Ezután változatos játék zajlott a gyepen a szünetig, Lukaku két helyzetet is elhibázott, de az első félidő legszebb akcióját a szlovák vezették, a végén Haraslín szép 15 méteres kapáslövését bravúrral védte Casteels.

 

A fordulást követően a belgák igyekeztek nagy nyomást helyezni az ellenfél védelmére. Az 56. percben Lukaku közelről a hálóba talált, ám hiába ünnepelt a csapattársaival, a VAR lest látott, a játékvezető pedig érvénytelenítette a gólt. A játékrész derekán enyhült a szorítás, a szlovákok tetszetősen adogatva települtek át olykor percekre a belga térfélre, és nem csak az eredmény őrzésére törekedtek. A 86. percben Openda beadását Lukaku a hálóba vágta, ám ismét feleslegesen ünnepelt, mert a VAR-ra támaszkodva a játékvezető ezt a gólt sem adta meg, mert Openda kézzel ért a labdához. 

Labdarúgó Európa-bajnokság, csoportkör, 1. forduló, hétfő, E csoport: Románia–Ukrajna 3-0 (1-0), München, Allianz Aréna, jv.: Nyberg (svéd), gólszerző: Stanciu (29.), Marin (53.), Dragus (57.); Belgium–Szlovákia 0-1 (0-1), Frankfurt, jv.: Meler (török). Gólszerző: Schranz (7.)

A mérkőzés értékelése a Szpíker korneren:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.