Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Ez a csapatot szidja legjobban a szurkolótábora, és ez nem Anglia + videó

Gyötrelmesen jutott tovább az Eb-n az E csoportból a belga labdarúgó-válogatott. Szerdán az utolsó fordulóban csak 0-0-ra végzett az ukránokkal, amikor pedig a lefújás után Kevin De Bruyne csapatkapitány az együttest oda akarta vezényelni a szurkolók elé, olyan hangos volt a füttyszó, hogy inkább félúton visszafordultak.

2024. 06. 27. 12:29
UEFA EURO 2024 - Group E Ukraine vs Belgium
A belga szurkolótábor az ukránok elleni mérkőzésen Fotó: EPA/Mohamed Messara
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-bajnokságon az a fura helyzet történt az E csoportban, hogy mind a négy csapat négy ponttal zárt, ami még soha nem fordult elő. Így a gólkülönbség döntött: a románok, a belgák és a szlovákok továbbjutottak, az ukránok pedig kiestek. Szerdán az utolsó körben a belgák 0-0-t játszottak az ukránokkal, akik győzelmi kényszerben voltak, és Szerhij Rebrov együttese igyekezett is. Domenico Tedesco csapata viszont nem sokat tett azért, hogy megnyerje a meccset, és ha a végén gólt kap, ki is esett volna.

De BRUYNE, Kevin
A belga és az ukrán Heorhij Szudakov (Fotó: MTI/AP/Ariel Schalit)

Belgium az első fordulóban 1-0-ra kikapott a szlovákoktól, ami hatalmas meglepetés volt, aztán 2-0-ra legyűrte a románokat, majd most jött a 0-0 az ukránok ellen. Három mérkőzésen mindössze két gól – nagyon gyenge teljesítmény attól a csapattól, amelynek a papírforma alapján simán kellett volna a csoport első helyén végezni.

Kevin De Bruyne is bűnös a szurkolók szemében

Nem meglepetés, hogy a belga szurkolók nagyon elégedetlenek a csapatukkal, egyes vélemények szerint dühösebbek, mint az angolok Gareth Southgate alakulatára. (Harry Kane és társai öt ponttal jutottak tovább, de halovány játékkal ők is csak két gólt szereztek.) 

Amikor szerda este a lefújás után Kevin De Bruyne csapatkapitány az együttest oda akarta vezényelni a szurkolóik elé, olyan hangos volt a füttyszó, hogy inkább félúton visszafordultak...

Ez csak olaj volt a tűzre, mert amikor De Bruyne megkapta a meccs legjobbját megillető díjat, újra felhangzott a füttykoncert. Később a sajtótájékoztatón a csapatkapitány sajnálkozott a történtek miatt, és azt mondta, hogy a nyolcaddöntőben nagy szükség lenne a szurkolóik támogatására a franciák ellen...

Kevin de Buryne (Forrás: X/SPORTbible)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.