Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Ez várják a korábbi kiválóságok a magyar válogatottól az Eb-n + videó

A magyar labdarúgó-válogatott június 15-én kezdi meg szereplését a németországi Európa-bajnokságon. Az Eb előtt az Origó öt korábbi válogatott játékost kérdezett meg arról, hogy hogyan látják a magyarok Eb-esélyeit.

2024. 06. 14. 11:37
SCHÄFER András; KLEINHEISLER László; VARGA Barnabás; LANG Ádám; SZOBOSZLAI Dominik; FIOLA Attila
Szoboszlaiék akár meglepetést is okozhatnak, de van, aki szerint nem elvárható a magyar válogatottól a továbbjutás. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A június 14-től július 14-ig zajló tornán Magyarország szombaton, Svájc elleni mutatkozik be. Ezt megelőzően Bánki József, Garaba Imre, Hrutka János, Kabát Péter és Kiprich József ugyanazt az öt kérdést kapta meg az Origó.hu-tól.

 

Ön milyen eredményt vár az Eb-n a magyar válogatottól?

Bánki József: Amennyiben a csapat tudja mutatni azt a játékstílust, amelyeket az elmúlt években láttunk tőlük irányítása alatt, úgy gondolom, hogy – még ha bravúr is kell hozzá – meglehet a csoportból való továbbjutás.

Garaba Imre: A legfontosabb az, hogy a játékosok élvezzék ki, hogy ott vannak, mert nem lehet biztosra venni, hogy legközelebb is kijut a csapat, még ha nagyon bízunk is ebben. Ha küzdenek, mindent beleadnak és akarnak, ahogy azt már többször bizonyították, akkor eredménytől függetlenül elégedettek lehetünk, de persze ettől még mindenki, köztük én is azt szeretném, ha minél több győzelmet aratnának.

Hrutka János: 

A legutóbbi Európa-bajnokság óta vitathatatlan a fejlődés, védekezésben, támadásépítésben és számos statisztikai mutatóban is. Ha ezt a fejlődési ívet sikerül tartani, és éles helyzetben is folytatjuk jó szereplésünket, akkor meglepetést is okozhatunk az Eb-n. Ám fontos megjegyezni, hogy habár a közvélemény és a szövetség vezetése is gyakorlatilag elvárásnak tekinti a továbbjutást, ez egyáltalán nem ennyire evidens. Mindhárom csoportellenfelünk rendkívül erős, a játékoskeret minőségét és klubcsapataikat nézve mind a magyar előtt áll. Szerencsére nekünk van egy Marco Rossink és egy hihetetlen csapategységünk.

Kabát Péter: Legalább akkora élményben bízom, mint amilyet az elmúlt két Európa-bajnokságon okozott a válogatott. Nagyon nehéz csoportba kerültünk, de szerintem van olyan erős a csapat, hogy képes lesz meglepetést okozni. Marco Rossinak is elmondtam egy Újpest-meccsen a véleményemet, miszerint bejut az Eb-elődöntőbe a válogatott!

Kiprich József: Továbbjutást várok. Ahhoz, hogy ez biztosan meglegyen, szerintem legalább négy pont kell, azaz egy győzelemre és egy döntetlenre minimum szükség van. Onnan pedig tényleg történhet bármi, az egyenes kiesés szakaszban már nem feltétlenül lehet a papírformára építeni.

További kérdések és válaszok az Origó cikkében itt!

 

Videós felvezetés a magyar–svájci csoportmeccs előtt

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.