Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Fiola Attila meglepően nyilatkozott a válogatott csapategységéről

A szombati, Svájc elleni Eb-csoportmeccs felvezetéseként csütörtökön Dárdai Márton és Fiola Attila részvételével tartott sajtótájékoztatót Németországban a magyar labdarúgó-válogatott. A játékosok több más mellett az első mérkőzésről, valamint a csoport esélyeiről is beszéltek.

2024. 06. 13. 14:31
20240613__MI_248
A magyar válogatott csütörtöki sajtótájékoztatóján Dárdai Márton és Fiola Attila vett részt. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Svájc egy nagyon kompakt csapat, a keret kilencven százaléka a Bundesligában játszik. Hét éve egy csoportban voltunk vele vb-selejtezőn, ám sajnos oda-vissza megvertek minket. Azóta sok minden megváltozott mindkét csapatnál, nagyon kemény mérkőzésre számítunk szombaton. Kielemeztük az ellenfelet, de a saját játékunkkal szeretnénk foglalkozni – szögezte le elöljáróban a Fehérvár labdarúgója, aki már 2016-ban és 2021-ben is tagja volt az Eb-résztvevő nemzeti csapatnak.

20240613__MI_249
Fiola Attila rengeteg nehézségen ment keresztül a 2023/2024-es szezonban (Fotó: Mirkó István)

„Ha a 16 között is pályára léphetünk, mindenki elégedett lesz”

Fiola elérzékenyülve beszélt a maga mögött hagyott nehéz időszakról, ugyanis az előző idényben előbb megsérült a térde, amelyet félrekezeltek, ezért visszatérése után is fájdalmai voltak, majd újra meg kellett műteni. Megemlítette bokasérülését is, majd május elsején a kulcscsontja tört el, így pályafutása során hetedszer is műtétre kényszerült.

– Eleinte azt mondták, hogy ugrott az Eb... De szívós gyerek vagyok, ezért itt vagyok. Szombaton kijöttem a kórházból, kedden már az edzőteremben voltam. Persze, meccshiányom azért van – mondta könnyeivel küszködve a 34 éves védő.

Fiola Attila szerint Németország kiemelkedik a Svájcot, Skóciát és Magyarországot felvonultató A csoportból, a másik három együttes viszont hasonló minőséget képvisel.

Szerintem ha a 16 között is pályára léphetünk, mindenki elégedett lesz. De most csak a szombati mérkőzésre összpontosítunk, mert meccsről meccsre kell haladnunk – fogalmazott a Fehérvár FC labdarúgója. Hozzátette: a csapategység még sosem volt ilyen jó. – Marco Rossival ez a közösség nagyon jól kialakult, ez az ereje a mostani válogatottnak. Vannak egyéniségek is, persze, de azok voltak korábban is. A mostani csapatban mindenki küzd a másikért és saját magáért, az utolsó pillanatig nem adjuk fel, küzdünk, és ha kell, csúszunk-mászunk.

 

személyesen győzte meg

A sajtóesemény másik résztvevője, Dárdai Márton számára több szempontból is különlegesnek ígérkezik a kontinenstorna. Dárdai Berlinben született, így részben hazai pályán játszhat, ráadásul az Eb-n léphet pályára tétmérkőzésen először a magyar válogatottban, amelyben első alkalommal márciusban kapott lehetőséget.

20240613__MI_251
Dárdai Márton és Fiola Attila (Fotó: Mirkó István)

– Az U16 és az U21 között szerepeltem a német korosztályos válogatottakban, de mindig ott volt a fejemben, hogy egyszer döntenem kell a német és a magyar válogatott között. Amikor Marco Rossi kijött hozzám tavaly Berlinbe és egy nagyon jót beszélgettünk, már nem volt kérdés számomra, hogy melyik válogatottat válasszam – mesélt döntése hátteréről a 22 esztendős hátvéd. – Elsősorban középső védőként számol velem a kapitány, de középpályásként is tudok játszani. Édesapám minden meccsen kint lesz, szurkol, de különösebb tanáccsal nem látott el, csak annyit mondott, hogy nagyon szurkol.

Válogatottunk hétfőn utazott el Németországba, ám az első két edzésnapon Dárdai a csapattól külön készült.

– Éreztem egy kis izomfájdalmat, de már elmúlt. Egészséges vagyok – jelentette ki Dárdai Márton.

Magyarország június 15-én, szombaton 15.00-tól kezdi meg csoportkörös szereplését Svájc ellen, ezt követően jövő szerdán a németekkel, majd szombaton a skótokkal csap össze Stuttgartban.

 

 

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.