Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Hamilton magát ostorozza, a Red Bull büntetést kapott

Lewis Hamilton (Mercedes) a hetedik rajtpozícióját a negyedik helyre váltotta vasárnap a Formula–1-es Kanadai Nagydíjon, de a hétszeres világbajnok egyáltalán nem volt elégedett a teljesítményével, sőt, a legrosszabb versenyének nevezte a montrealit. Pedig voltak, akik nála rémesebb hétvégét zártak, utólag például Sergio Péreznek (Red Bull) az ünneplés helyett sajnálkoznia kellett.

2024. 06. 10. 17:56
Lewis Hamilton csalódást okozott magának Kanadában
Lewis Hamilton csalódást okozott magának Kanadában Fotó: MTI/EPA pool/Shawn Thew
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–1-es kanadai versenyhétvége legnagyobb veszteseinek a Ferrarikat és Sergio Pérezt (Red Bull) lehet tekinteni. Charles Leclerc, Carlos Sainz és Pérez is csak a mezőny második felében végzett az időmérőn, majd a versenyen sem sikerült felkapaszkodniuk, egyikük sem volt pontszerző helyen, amikor kiesett. Az ő letörtségükön tehát aligha lehetne csodálkozni, de nemcsak ők, hanem (Mercedes) is sokat búsult a hétvégi produkciója miatt.

Verstappen győzött, Pérez (a képünkön) bukdácsolt a másik Red Bull-lal
Verstappen győzött, Pérez (képünkön) bukdácsolt a másik Red Bull-lal (Fotó:  EPA/Shawn Thew)

Miközben a Mercedes erőre kapott, George Russell-lel a volánnál felvette a versenyt a legjobbakkal is, és a brit pilótáé lett a pole pozíció, addig Hamilton csak a hetedik rajthelyet szerezte meg. A futam végéhez közeledve a dobogóért harcolt, hogy aztán a csapattársa mögött, a negyedik helyen fusson be, de a hétszeres világbajnok csalódást okozott magának Kanadában.

– Rettenetesen teljesítettem a hétvégén. Szombaton nem csak rajtam múlott, de leginkább én voltam a ludas. Aztán ma életem egyik legrosszabb versenyét teljesítettem, rengeteget hibáztam. Persze, ha előrébbről rajtolok, akkor jobb helyzetben lettem volna a futamon. Pedig ezzel az autóval nyerni lehetett volna itt, emiatt még ramatyabbul érzem magam. 

De legalább szereztünk néhány pontot, dolgozunk tovább, nem adjuk fel a harcot. Hatalmas köszönet jár a gyárban dolgozóknak a fejlesztésekért, versenyképessé tették az autót. Ez jól jel a jövőre nézve, a további fejlesztéseknek köszönhetően pedig remélhetőleg a jövőben is az élmenőkkel harcolhatunk majd. Ha összeszedem magam, jó eredményeket érhetek majd el – mondta bizakodva Hamilton.

Összetört Red Bull

A már említett Pérez rosszabb hétvégét zárt a rekordbajnoknál. Csak a tizenhatodik rajthely volt az övé, a futamon beleszürkült a mezőnybe, és az 53. körben össze is törte a Red Bullt. Majd a sérült autóval, lifegő hátsó szárnnyal tért vissza a bokszba, közben törmeléket hagyva a pályán. A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) úgy ítélte meg, hogy Pérez veszélyt jelentett a többi pilótára, ezért a mexikói versenyző a soron következő futamra, a Spanyol Nagydíjra három rajthelyes büntetést kapott, a Red Bullnak pedig huszonötezer dollárt kell fizetnie a szabályszegés miatt.

Pérez ezek után nem tehetett mást, mint elnézést kért a kanadai rémálomért, amit az istállónak okozott.

– Nagyon sajnálom a csapatot, cserben hagytam őket ma. De visszatérünk, van még miért küzdenünk – írta közösségi oldalán a 34 éves pilóta.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.